Postimees Splitis: tippkonkurentsi naasnud Leho Pendi EM lõppes valusa vigastusega (1)

Madis Kalvet, Split
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Pent.
Leho Pent. Foto: Kristjan Teedema

2014. aasta EMil 5. koha saavutanud Leho Pent astus kolme aasta pikkuse pausi järel taas tõstmise Euroopa meistrivõistlustel konkurentsi. Kuni 94 kg kaaluvate meeste seas võistlustulle asunud eestlane võitles EMi eel küünarnuki vigastusega ja see sai talle ka saatuslikuks. Pent alustas rebimist 155 kg pealt, mille ta sai ka üles. Järgmisena ebaõnnestus ta 160 kg peal ja viimaseks katseks tellis ta kangile 162 kg. Isikliku rekordi kordamine ebaõnnestus aga valusalt - kang pea kohale ei kerkinud, mees langes grimassides põrandale ja haaras küünarnukist. Sellega oli Pendi võistlus ka lõppenud.

Enne võistlust:

Pent viis rebimises isikliku rekordi hiljutistel Eesti meistrivõistlustel 162 kg. Splitis on tema algraskuseks rebimises 155 kg. Pent asub võistlustulle B-grupis. A-grupis võistleb 10 meest, B-grupis peaks eestlane olema eeldatavalt üks tugevamaid.

EMi eel tabas Penti aga tagasilöök, kui ta vigastas reedeses trennis küünarnukki.

«Arstid ei soovitanud võistelda. Aga mulle öeldi, et võin kohapeal lõpliku otsuse teha. Tegemist on vigastusega, mis paraneks ära kahe nädalaga. Nüüd jäi aega ainult nädal. Pisut riskantne seis,» rääkis Pent nädala alguses Postimehele.

Mis siis reedel juhtus? «Ei teagi täpselt. Rebisin 140-kilost kangi ja tõenäoliselt oli käsi natukene vale nurga all. Liiges tegi ilmselt pisut üleliigse liigutuse ja sidemed said liialt koormust. Mingisugune raks käis läbi. Midagi tõsist ei juhtunud, aga tekkisid kerged mikrorebendid,» meenutas ta ebaõnnestunud harjutuskorda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles