Postimees Splitis: kas tõstmise EMil paugutatakse ebainimlikke tulemusi viimast korda?

Madis Kalvet, Split
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grusiin Laša Talakhadze on dopingukaristuse kandmise järel olnud väge täis. Praegu ei ohusta teda üliraskekaalus keegi.
Grusiin Laša Talakhadze on dopingukaristuse kandmise järel olnud väge täis. Praegu ei ohusta teda üliraskekaalus keegi. Foto: Mike Groll/AP/Scanpix

Sel nädalavahetusel võib tõstmise tipptasemel näha viimast korda ebainimlikku taset. Püsib lootus, et edaspidi näidatakse tõstepõrandatel veidike realistlikumaid tulemusi. Sama loodavad ka Mart Seim ja tema treenerist isa Alar Seim.

Tegelikult elatakse tõstemaailmas juba mõnda aega maikuu ootuses. Alates 1975. aastast Rahvusvahelise Tõsteliidu juhtimise juures olnud 78-aastane Tamas Ajan peaks kõigi andmete põhjal presidendi kohalt taanduma.

Rahvusvahelises meedias on juba mõnda aega tõstmisele ette heidetud liiga nappi dopingukontrolli. Välja on käidud isegi väide, et iidne ala lüüakse 2024. aasta olümpiamängude programmist minema, kui ei hakata dopingukontrolle tõsisemalt tegema.

Järgmiseks presidendiks kandideerib seitse meest, kelle seast loodetaksegi tõstmise päästjat. Praeguse olukorra peale on vihased isegi venelased, keda on ikka ja alati peetud suurteks valemänguriteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles