Pendi kaalukategoorias sai leedulane kaela EM-pronksi

Madis Kalvet, Split
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aurimas Didžbalis rõõmustamas õnnestunud katse üle.
Aurimas Didžbalis rõõmustamas õnnestunud katse üle. Foto: XINHUA/SIPA/XINHUA/SIPA/Scanpix

Splitis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel krooniti kuni 94 kg kaaluvate meeste konkurentsis Euroopa meistriks venelane Adam Maligov. Medalirõõmu said tunda ka leedulased – Aurimas Didžbalis võitis pronksmedali.

Maligov rebis 180 kg ja tõukas 208 kg, mis andis talle kokku võiduks vajalikud 388 kg.

388 kg (174 kg + 214 kg) sai kokku ka ukrainlane Dmitri Tšõmak, kuid Maligovile andis eelise kergem kehakaal.

386 kg kokku saanud Didžbalis oli rebimises 181 kg päeva parim, kuid tõukamises jäi ta pidama 205 kg peale.

25-aastase Didžbalise jaoks oli see Euroopa meistrivõistlustelt kolmandaks medaliks. 2015. aastal krooniti ta Euroopa meistriks ning 2011. aastal võitis pronksmedali.

Mullustel Rio olümpiamängudel võitis leedulane samuti pronksmedali, kolmandana tõusis ta poodiumile ka 2014. aasta Almatõ maailmameistrivõistlustel.

Leho Pendi jaoks lõppes reedene jõuproov Euroopa meistrivõistlustel vigastusega.

Võistluse eel tegi Pendile mure valu vasakus küünarliigeses, mida ta vigastas eelmise nädala reedel trennis. EMil hakkas ta haiget ihuliiget aga alateadlikult hoidma ja see tõi kaasa uue trauma.

Tõstesaalist otse haiglasse viidud Pendil tuvastati paremas küünarnukis lihasrebend lihasel, mis keerab küünarvart sissepoole.

Kui Leedu tõusis eile medaliriikide sekka, siis medal on EMilt olemas ka lätlastel – 18-aastane Rebeka Koha võitis kuni 58 kg kaaluvate naiste konkurentsis hõbemedali. Kuldmedali kaotas ta venelannale Natalia Khlestkinale ainult ühe kiloga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles