Seim näitas tõukamises võimu ja võitis väikese hõbemedali, kokkuvõttes 5. koht (1)

Madis Kalvet, Split
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim.
Mart Seim. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Splitis toimuval tõstmise EMil saavutas Mart Seim meeste üliraskekaalus kokkuvõttes 5. koha. Taas näitas eestlane võimu tõukamises, kus ta teenis 246 kg väikese hõbemedali.

Euroopa meistriks krooniti suursoosik Laša Talakhadze Gruusiast kogusummas 467 kg. Talakhadze oli parim nii rebimises kui ka tõukamises. Rebimises üles saadud 217 kg on ka nüüdsest maailmarekord. Tõukamises sai grusiin kirja 250 kg.

Hõbemedal läks kogusummas 446 kg armeenlasele Gor Minasjanile ja pronksmedal 434 kg armeenlasele Rubena Aleksanjanile.

4. koha saavutas 433 kg venelane Ruslan Albegov ja 5. Seim 426 kg. Seim andis medalimeestele liiga suure edumaa rebimises, kus tema tulemuseks oli 180 kg.

Tõukamises näitas Seim aga võimu ja 246 kg oli selles arvestuses päeva teine tulemus. Selle eest teenis eestlane ka väikese hõbemedali. Tõukamises suutis 250 kg rohkem ainult ala valitseja Talakhadze.

Meeste üliraskekaalu lõpptulemused:

1. Laša Talakhadze (Gruusia) 467 kg (217 kg – maailmarekord + 250 kg)

2. Gor Minasjan (Armeenia) 446 kg (211 kg + 235 kg)

3. Ruben Aleksanjan (Armeenia) 434 kg (190 kg + 244 kg)

4. Ruslan Albegov (Venemaa) 433 kg (196 kg + 237 kg)

5. Mart Seim (Eesti) 426 kg (180 kg +246 kg)

6. Peter Nagy (Ungari) 405 kg (181 kg +224 kg)

Koht, nimi, riik, koondtulemus, rebimine, tõukamine

Enne võistlust:

26-aastane Seim on senise karjääri jooksul tõusnud poodiumile kahel korral – lisaks mullusele EM-pronksile on tal 2015. aasta Houstoni MMilt ette näidata hõbedane autasu.

Spliti EMi eel on eestlase ettevalmistus olnud tavapärasest veidike lünklikum. Rio olümpiamängude järel suure hooga treenima asunud Seimi tagasid seejärel tagasilöögid. Seetõttu on ta tänaseks võistluseks saanud spetsiaalselt valmistuda kolm kuud. Sportlase enda sõnul oleks heaks soorituseks vajalik aga viie kuni kuue kuu pikkune korral tsükkel.

«Rio olümpiamängude järel läksin liiga hoogu ja pingutasin trenniga üle. Seetõttu tulid igasugused pisivigastused. Viimased kolm kuud on olnud nüüd sellised, kus enesetunne on hea,» on Seim võistluse eel öelnud.

«Ma ei ole kunagi läinud ainult kolme kuu pikkuse ettevalmistuse pealt võistlusele. Nüüd tuleb seda teha,» tunnistas Seim, et ta on oma võimete osas ka ise veidi äraootaval seisukohal.

Märtsi alguses testis Seim vormi kodustel meistrivõistlustel, kus ta rebis 180 ja tõukas 235 kg. Tema rekordid on vastavalt 190 ja 248 kg.

EMi suursoosikuks on 23-aastane grusiin Laša Talakhadze. Võistluskeelu järel tippsporti naasmise järel on ta kroonitud 2015. aastal maailmameistriks, 2016. aastal Euroopa meistriks ning mullu Rios ka olümpiavõitjaks. Rios sai ta 473 kg enda nimele ka kogusumma maailmarekordi.

«Vaevalt keegi Lašale vastu saab,» teatas Mart Seim, kui temalt uuriti soosiku kohta.

Horvaatias on kohal ka Rio hõbe Gor Minasjan Armeeniast, toonane pronks Irakli Turmanidze Gruusiast, olümpial neljandaks jäänud Ruben Aleksanjan Armeeniast ja mullu venelaste dopingupattude tõttu võistlusi kõrvalt vaadanud kahekordne maailmameister Ruslan Albegov.

«Albegov ütles, et tema ei ole heas vormis. Armeenlased on aga head. Kui nad on olümpiavormi lähedal, siis on päris karm,» hindas Mart Seim konkurente.

Meeste üliraskekaalu finaal algab Eesti aja järgi kell 18.10. Postimees on Splitis kohal ja hoiab lugejaid võistluse käiguga kursis.

Meeste üliraskekaalu soosikud ja nende algraskused kahe tõsteviisi kogusummas

1. Laša Talakhadze (Gruusia) 450 kg

2. Ruben Aleksanjan (Armeenia) 440 kg

3. Gor Minasjan (Armeenia) 440 kg

4. Irakli Turmanidze (Gruusia) 435 kg

5. Ruslan Albegov (Venemaa) 430 kg

6. Mart Seim (Eesti) 430 kg

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles