Eesti U18 noortekoondis teenis MMil hõbemedali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki.
Jäähoki. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti U18 jäähokikoondis lõpetas MMi II divisjoni A-grupi turniiri Gangneungis 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) võiduga Leedu üle ning lõpetas turniiri teise kohaga. Esikoha sai kõnealuselt turniirilt Rumeenia.

Lõvipoegade kasuks viskas kaks väravat Artemi Aleksandrov, kes valiti ka Eesti koondise poolel kohtumise parimaks mängijaks. Ühe värava viskas Morten Arantez Jürgens. Christopher-Kullervo Jõgi tõrjus Eesti koondise väravasuul 30 vastaste pealeviset. Eesti koondis tegi omakorda 23 pealeviset.

Eesti kogus turniiril üheksa punkti, võites ühe mängu normaalajal, kolm lisaajal või karistusvisetega ning pidi tunnistama üksnes Rumeenia paremust.

Lõvipoegade resultatiivseimate mängijatena kogusid tänased väravaviskajad Artemi Aleksandrov (5+0) ja Morten Arantez Jürgens (4+1) turniiri vältel võrdselt viis punkti.

Viimases kohtumises alistas Rumeenia Lõuna-Korea tulemusega 2:1. Ühtlasi tagas Rumeenia võit Eestile MMi II divisjoni B-grupis teise koha.

Lõplik paremusjärjestus:

  1. Rumeenia 13 (punkti)
  2. Eesti 9
  3. Leedu 8
  4. Lõuna-Korea 7
  5. Suurbritannia 7
  6. Horvaatia 1

Horvaatia koondis langes järgmiseks aastaks U18 MMi II divisjoni B-gruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles