Henry Räppo sai Euroopa karikaetapil 16. koha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Räppo Quarteiras (keskel)
Henry Räppo Quarteiras (keskel) Foto: ETL

Eestlastele Kaidi Kivioja stardiga alanud triatloni Euroopa karikaetapp Quarteiras jätkus juunioride sprindiga, kus Eesti oli esindatud koguni viie meesjuunioriga. Parima tulemuse võitles välja 18-aastane Henry Räppo, kes tugeva lõpuspurdiga tõusis 16. kohale.

Portugali rannikulinnas toimunud võistlust alustasid noored 750 meetrise ujumisetapiga, mis Räppo enda sõnul tal kõige paremini ei õnnestunud. Siiski olid eestlaste vahed esimestena veest väljunud triatleetidega võrreldes väikesed - Räppol ja temaga koos ujunud Kevin Vabaorul 19 sekundit, Johannes Sikul, Peeter-Erik Rummol ja Kaarel Trepil veel paarkümmend sekundit lisaks.

Rattasõit kulges eestlastel suuremal või vähemal määral grupis püsides. Vaid tugeva jalaga Vabaorg püüdis hetkeks teistest konkurentidest lahti rebida ja oma teed minna, ent kuna abistajaid rohkem ei olnud, naasis temagi varsti gruppi tagasi. Sarnane saatus tabas ka hetkeks sama plaani pidanud Räppot.

Jõudude vahekorrad pandi 76 startinu seas lõplikult paika 5 km jooksudistantsil, kus nobedamad Hispaania ja Portugali eakaaslased oma paremuse teiste ees selgelt maksma panid. Eesti mehed olid jooksuga sunnitud pigem kohti loovutama, välja arvatud Räppo, kes vaatamata hetkelistele raskustele distantsi keskosas suutis ennast tihedas lõpuheitluses 16. kohale suruda.

«Meie rattagrupis oli üle 30 võistleja ning kõik tahtsid enne teist vahetusala olla eesotsas ning toimus korralik trügimine. Vahetusalasse jõudsin oma pundis viimaste seas. Kuna jooksu alustasin umbes 30. kohalt, siis oli piisavalt konkurente, keda kinni püüda. Finišisirgel spurtisin nelja võistlejaga lõpetades 15. koha saanud prantslasega samas sekundis,» ütles Räppo hooaja esimese kontrollstardi kohta.

Võistluse eesmärgiks oli Räppo seadnud koha 15 parema hulgas, kuid jäi oma sooritusega siiski enamvähem rahule, kuna suutsin võistlusele eelnenud treeningkoormuste pealt anda endast maksimumi. Vaid nädal enne Quarteirasse sõitu viibisid kõik juuniorid treeninglaagris Benidormis, kus Vabaoru hinnangul tuli kolme nädalaga kokku ca 80 treeningtundi.

Kergelt jalakrampidega kimpus olnud Vabaorg ületas Quarteiras finišijoone 34. mehena, teistest eestlastest olid Rummo 57., Trepp 59. ja Sikk 65.

Järgmiseks ootab noormehi kodus esmalt koolipink, kus abituriendi staatuses Räppo ja Vabaorg asuvad hoolikalt peagi algavateks lõpueksamiteks valmistuma. Hooaja tähtsaim start juunioride Euroopa meistrivõitlustel toimub juuni keskel Austrias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles