Kriitika tagajärjel teelt eksinud Seim õigel rajal tagasi

Madis Kalvet, Split
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Pent (vasakul) Spliti EMil võtmas televisiooni tarbeks Mart Seimilt intervjuud.
Leho Pent (vasakul) Spliti EMil võtmas televisiooni tarbeks Mart Seimilt intervjuud. Foto: Madis Kalvet

Rio olümpiamängude järel oma 7. kohta ja sellega kaasnenud pettumust kangisaali välja elama läinud Mart Seim kukkus seejärel musta auku, kust on nüüd viimased kolm kuud välja roninud.

Seim tunnistab, et 2015. aastal Houstoni MMil hõbemedali võitmise järel sai kuulda võetud liigselt kõrvalist nõu. Üks asi viis teiseni ja järgemööda tuli pettumusi ning tagasilööke.

Taas oma tee leidnud Seim usub, et novembri lõpus ja detsembri alguses toimuval Anaheimi MMil on ta võimeline jõudma selliste tulemusteni, millest ta rääkis poolteist aastat tagasi.

Teel eesmärkide poole võitis ta nädalavahetusel Splitis toimunud EMil tõukamises väikese hõbemedali ning oli üliraskekaalus kahe tõsteviisi kogusummas viies.

-Mart Seim, kui keerulises seisus sa talvel ikkagi olid? EMi eel olite koos treenerist isa Alariga tavapärasest tunduvalt tagasihoidlikumad ja väga suuri eesmärke selleks tiitlivõistluseks ei seadnud.

Tegelikult ma ei saanud vahepeal mitu kuud normaalsete raskustega trenni teha. Selg lihtsalt ei lubanud. Ei saanud kükkegi korralikult teha.

Kui selg on 3 cm viltu, siis on ikka pahasti. Operatsiooni ohtu siiski ei olnud. Läksin kiropraktiku juurde, kes tegi nõelravi. Tänu temale sain selja uuesti korda. Treenisin pettumust valmistanud olümpia järel üle ja niimoodi sellised vigastused tulevadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles