Ferrari bosside jäine hinnang: Räikkönen olgu vait, siis sõidab ta paremini

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen langes bosside pahameele ohvriks.
Kimi Räikkönen langes bosside pahameele ohvriks. Foto: Johannes Eisele/AFP/Scanpix

Ferrari kontserni juht Sergio Marchionne leidis pärast Kimi Räikköneni viiendat kohta Hiina vormel-1 etapil, et soomlane võinuks keskenduda sõitmisele, mitte raadio teel inseneridega vaidlemisele.

Neljandast stardiruudust alustanud Räikkönen kirus pärast võistlust tiimi taktikat, mis ei lubanud tal poodiumikohtade eest võidelda. Marchionne meelest mängis soomlane oma võimalused maha sõidu alguses, kui ei suutnud mööduda Daniel Ricciardost. Tagant lähenenud tiimikaaslane Sebastian Vettel läks seejärel üsna kergelt mööda nii Räikkönenist kui ka Ricciardost.

«Mis pagan toimub? Autol pole kurvist välja kiirendades üldse jõudu!» kurtis Räikkönen sõidu keskel. Kuna tiim ei osanud talle aga mõistlikku vastust anda, läks soomlane aina rohkem närvi. «Mis kurat see on?! Kas keegi vastaks mulle?» nõudis ta.

Marchionnele kurtmine ei meeldinud. «Rääkisin sellest Maurizio Arrivabenega. Arvan, et nad peavad koos maha istuma ja asjad selgeks rääkima,» lausus ta väljaandele Autosport. Arrivabene oli ülemusega sama meelt. «Täna oli liiga palju jutustamist. Kui Kimi on vait, siis ta sõidab,» võttis Arrivabene Sky Sportsi vahendusel Räikköneni päeva kokku.

Soomlase kaitseks astus tiimiraadio vahendusel aga sõidu ajal välja Vettel. «Minult küsiti, kas suudan kiiremini sõita. Ütlesin, et suudan küll, aga lisasin, et sama suudaks ka Kimi, kui Daniel jalus ei oleks,» selgitas Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles