Kas näeme Reali ja Barcelona ajastu viimaseid hingetõmbeid? (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Real ja Bayern viimati Meistrite liigas kohtusid, siis jäi kindlalt peale Madridi klubi. 2014. aasta poolfinaalis tõusis kahe mängu kokkuvõttes Reali sangariks tiimi praegune kapten Sergio Ramos.
Kui Real ja Bayern viimati Meistrite liigas kohtusid, siis jäi kindlalt peale Madridi klubi. 2014. aasta poolfinaalis tõusis kahe mängu kokkuvõttes Reali sangariks tiimi praegune kapten Sergio Ramos. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Madridi Real ja FC Barcelona on jalgpalli Meistrite liigas olnud viimased kaheksa aastat domineeriv jõud. Aina tungivamaks muutub aga küsimus, kui kaua selline olukord veel kestab. Arvatakse, et peagi vahetatakse Hispaania suurklubid Euroopa klubijalgpalli tipus välja.

Võib öelda, et 2008. aastal algas maailma klubijalgpallis Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo ajastu. Seejärel on mehed heidelnud omavahel Meistrite liigas ja ka Hispaania meistrivõistlustel.

Seejuures on mõlemad mehed sellest ajast alates löönud rohkem kui ühe värava mängu kohta. Euroopa klubivuti tipptasemel on see fenomenaalne saavutus. Viimasest kaheksast Meistrite liiga tiitlist viis on omavahel ära jaganud just eelpool nimetatud kaks Hispaania suurklubi. Seejuures on kahepeale võidetud kolm viimast. Tänavugi ollakse ühed suurimad soosikud tiitlivõidule, kuid paari-kolme aasta pärast võivad asjad olla juba hoopis teisiti.

Nagu ESPN välja toob, siis selline domineerimine ei saa igavesti kesta väga lihtsatel põhjustel. Esiteks on meeskondade edu toetunud suuresti Ronaldole ja Messile. Tuleb aga meelde tuletada, et neist esimene on juba 32-aastane ja teisel täitub suvel 30. eluaasta.

Real ja Barcelona on uute mängijate ostmiseks kulutanud ikka meeletuid summasid, kuid siiski tuleb tõdeda, et Ronaldo ja Messi on jalgpallimaailmas täiesti omaette nähtused, keda ei ole võimalik asendada ükskõik kui suure rahapatakaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles