Seitse võistluskeelu all olnud Venemaa sportlast lubatakse taas starti

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Kutšina.
Maria Kutšina. Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF on otsustanud lubada 7 Venemaa kergejõustiklast taas võistlustele. Siiski peavad nad seda tegema neutraalsete sportlastena ning tervikuna on Venemaa kergejõustikukoondis endiselt võistluskeelu all.

2015. aasta novembris määrati venelastele rahvusvahelistel võistlustel osalemise keeld ning see on jõus siiamaani. Nii jäid Venemaa kergejõustiklased koondisena eemale ka Rio olümpiamängudest (ainsana oli stardis kaugushüppaja Darja Klišina, kes võistles neutraalse lipu all), kirjutab BBC.

Teiste seas võivad nüüd neutraalse lipu all võistlema asuda 2015. aasta Pekingi maailmameistrid Sergei Šubenkov (110 m tõkkejooks) ja Maria Kutšina (kõrgushüpe).

Lisaks andis IAAF armu veel teivashüppajatele Ilja Mudrovile ja Olga Millinale, käijatele Sergei Širobokovile ja Jana Smerdovale ning kõrgushüppajale Daniil Tsjaplakovile.

Sportlastel on võimalik asuda taas võistlustulle, kui nad suudavad IAAFile tõestada, et nad ei ole dopingut tarvitanud. Nimetatutel see õnnestus ja seetõttu võivad nad neutraalse lipu all nüüd taas suurvõistlustel osaleda ning võtta osa ka suvel toimuvatest Londoni maailmameistrivõistlustest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles