Klitško võrdles end Mount Everestiga: mägi võtab aprillis järjekordse elu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško meistrivöödega.
Vladimir Klitško meistrivöödega. Foto: SCANPIX

Kahe ja poole nädala pärast toimub kauaoodatud tiitlimatš raskekaallaste Vladimir Klitško ja Anthony Joshua vahel. Ukrainlane saatis enne vastasseisu Joshuale ühemõttelise sõnumi: «Vabandust, kui kõlan ülbelt, aga minuga võitlemine on sama nagu Mount Everesti vallutamine.»

«Tegemist on maailma kõrgeima mäega. See on olnud seal kaua ning jääb kauaks. Seda saab vallutada vaid kindlalt perioodil aastas. Kui pääsed tippu, saad öelda, et oled vallutanud Everesti. Kuid siis tuleb veel mäest alla saada, sest mägi võib sind veel võita. Paljud surevad seal, mõned jõuavad küll koju, kuid kas Everest on alistatud? Ei, see on ikka seal,» rääkis Klitško elavalt.

«Ainult neli meest on suutnud mind võita, kokku 68 võitlusest. Aga Mount Everest eksisteerib jätkuvalt ning võtab aprillis järjekordse elu,» oli ukrainlane enesekindel. Kuid see ei olnud tema poolt veel kõik: «Mu käed on rasked. Ma tean seda. Ma ei vaja palju lööke matši lõpetamiseks. Vajan vaid ühte.»

41-aastane Klitško läheb Wembley staadionil peetavas matšis vastu endast koguni 14 aastat noorema Joshuaga. Suur vanusevahe teda aga ei hirmuta. «Tunnen teada. Tean, mida ta tunneb. Tean, mida ta näeb, kuidas ta mõtleb ja kuidas ta hingab.»

Poksi üliraskekaal oli viimati nii suure tähelepanu all 2011. aasta suvel, kui ringis läksid vastamisi Klitško ja David Haye. Seejärel kaitses ukrainlane veel kaheksal korral oma tiitleid ja kaotas need 2015. aasta lõpus Tyson Furyle. Kui Klitško peaks ka sel korral kaotama, lubas ta viisakas olla.

«Olen juba öelnud, et kaotuse korral õnnitlen teda. Kui ma ta aga alistan, aitan tal tagasi tulla selliselt, nagu tulin ise tagasi. Ma hakkan tema mentoriks. Kes teine oleks talle parem eeskuju kui mina? Kaotus ei tähenda, et sa oled alistatud. Olen kaotanud, kuid pole kordagi alistatud. Räägitakse, et kui sa tahad inimest hävitada, tuleb talle anda viis edukat aastat. Mul on edukaid aastaid olnud rohkem kui kümme, kuid mind ei ole hävitatud,» jätkas ukrainlane.

«Kaotasin Furyle, aga ma ei tundnud, et mind oleks alistatud. Ta ei alistanud mind. Sel õhtul langesin ma iseendale. Pärast seda on aga Fury end hävitanud. Ta tegi kordusmatši võimatuks,» lausus Klitško.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles