Kangerti võimalikule liidrirollile tõmmati kiirelt kriips peale

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liidrisärgis Tanel Kangert mullu oktoobris toimunud Abu Dhabi velotuuril.
Liidrisärgis Tanel Kangert mullu oktoobris toimunud Abu Dhabi velotuuril. Foto: KARIM SAHIB/AFP

Kui pärast uudist, et Astana suurim staar Fabio Aru ei saa põlvevigastuse tõttu hooaja esimesel suurtuuril Giro d’Italial startida, tekkis Eesti rattasõpradel väike lootus. Võib-olla otsustab meeskond nüüd eestlase peale panustada? Vastus on eitav, sest Astana esinumber Girol on Michele Scarponi.

Scarponi oli tegelikult Leon Luis Sanchezi ja Jakob Fuglsangi kõrval suurim favoriit Astana esinumbrikohale. «Otsustasime, et Scarponi on meie liider ja asendab Arut. Hoolimata ebameeldivast olukorrast, ei tee me oma programmis suuri muudatusi. Tour de France’il stardib jätkuvalt liidrina Jakob Fuglsang, nagu plaanis oli,» ütles Astana juht Aleksandr Vinokourov.

Scarponil on Girolt ette näidata 2012. ja 2013. aasta neljandad kohad, 2014. aastal tuli ta Itaalia velotuuril kolmandaks, eelmisel aastal panustas ta kõvasti Vincenzo Nibali võitu ning sai ise 16. koha.

Michele Scarponi. Foto:
Michele Scarponi. Foto: Foto: LUK BENIES/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles