Niigi tihe vormelikalender võib juurde saada veel ühe etapi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi GP 2011. aastal.
Türgi GP 2011. aastal. Foto: Photo4/Photo4/Scanpix

F1 sarjaga tahab taasliituda Türgi etapp, mis võiks järgmise aasta kalendri viia juba 22 etapini.

Türgi etapp oli vormel-1 sarja kalendris aastatel 2005-2011, kuid kuna kohalik valitsus keeldus edaspidi raha andmast, ei ole viimased viis aastat enam Türgis kihutamas käidud. Nüüd on aga olukord muutumas, sest Autospordi andmetel kohtusid Türgi president Recep Tayyip Erdogan ja F1 sarja uus omanik Chase Casey, et Türgi etapi naasmist arutada.

Lisaks viibisid kokkusaamisel mitmed kohalikud kõrgemad ametnikud ning raja operaator Vurak Ak. Tema sõnul lepiti tehingu tingimustes põhimõtteliselt kokku, kuid päris lõplikult veel asju paika ei pandud. «Saan praegu öelda vaid nii palju, et kohtumine läks väga hästi ja laias laastus leppisime asjades kokku, kuigi lepingule veel allkirju ei pandud,» rääkis Ak.

Kui Türgi GP võetakse vormel-1 kalendrisse juba järgmisest aastast, suurendab see niigi pikka hooaega 22 etapini, sest kuigi järgmisest aastast ei ole enam kalendris Malaisia GP-d, naasevad nii Prantsusmaa kui Saksmaa võidukihutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles