Jalgpallilegendist sai maailma esimene mängiv klubiomanik

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didier Drogba võitleb Montreal Impacti särgis palli pärast teise legendi Andrea Pirloga.
Didier Drogba võitleb Montreal Impacti särgis palli pärast teise legendi Andrea Pirloga. Foto: Jean-Yves Ahern/USA Today Sports/Scanpix

Elevandiluuranniku legendaarne ründaja Didier Drogba omandas osaluse USA tugevuselt teises jalgpalliliigas ehk United Soccer League’is mängivad Phoenix Risingi meeskonnas. Kui mängivaid peatreenereid on jalgpallimaailmas ennegi nähtud, siis 39-aastasest ründajast saab seeläbi klubi mängiv omanik.

Viimati käis Drogba platsil novembris, kui kuulus veel Põhja-Ameerika kõrgliigaklubi Montreal Impacti ridadesse. Ka Phoenixi klubi sihib lähiaastatel tõusu MLSi klubiks. «On väga ebatavaline, et mängija on ühtlasi klubi omanikeringis, aga samas on meil ees põnevad ajad. Tegu on minu jaoks hea üleminekufaasiga, sest soovin veel mängida, aga samas olen juba ligi 40-aastane ja pean mõtlema ka elule pärast mängijakarjääri,» vahendab BBC Drogba sõnu.

Järgmise kolme aasta jooksul on lubatud MLSi liikmeks võtta neli uut klubi ja Phoenix tahab olla üks neist. Äsja alustati USLi läänekonverentsis neljandat hooaega, kuid varem tegutseti Arizona Unitedi nime all. Kolmel senisel hooajal pole kohamängudele jõutud. Drogbat ootab Phoenixis ees kunagine meeskonnakaaslane Chelsea päevilt, juba aastaid USAs mänginud Shaun Wright-Phillips.

«Mulle tehti pakkumise nii Hiinast kui ka Inglismaalt, seejuures nii Premier League’ist kui ka esiliigast. Aga seda vaid mängijana. Phoenixi pakkumine oli sobiv, sest see annab mulle võimaluse ka järgmiseks eluetapiks valmistuda,» selgitas Drogba otsuse tagamaid.

Elevandiluuranniku ründaja lõi Chelseas aastatel 2004-12 kõigis sarjades peetud 341 mänguga 157 väravat, võites kolm liigatiitlit ja Meistrite liiga. Pärast siirdumist Shanghai Shenhuasse ja seejärel Galatasaraysse naasis Drogba 2014. aastal üheks hooajaks Chelseasse, kus lõi 40 mänguga seitse väravat ja aitas klubil jõuda veel ühe Inglismaa meistritiitlini. Hooaja lõppedes kolis ta Montreali ridadesse ja mängis järgmised 18 kuud seal.

«Olen jätkuvalt mängija, kes austab treeneri otsuseid,» lisas Elevandiluuranniku koondise särgis 104 mänguga 65 väravat löönud Drogba. «Kui oleme väljakul, on tema see, kes otsustab. Juhatuse koosolekul on asjad aga teisiti,» lubas ta peatreenerit kuulata. Phoenixi meeskonda juhendab 53-aastane kanadalane Frank Yallop, kes mängis aastatel 1983-96 Inglismaa kõrgliigas Ipswich Towni ridades. Pärast mängijakarjääri lõppu on ta olnud Kanada koondise ning MLSi meeskondade San Jose Earthquakesi, Los Angeles Galaxy ja Chicago Fire’i peatreener. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles