Saksamaa politsei: Dortmundi plahvatustes kahtlustataval on tugev seos Islamiriigiga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugevdatud politseijõud Dortmundi Borussia koduareeni Westfalenstadioni ümber.
Tugevdatud politseijõud Dortmundi Borussia koduareeni Westfalenstadioni ümber. Foto: Guido Kirchner/AP/Scanpix

Karlsruhe politsei pidas küll kinni mehe, keda kahtlustatakse teisipäeva õhtul toimunud pommirünnakus Dortmundi Borussia jalgpallimeeskonna bussile, ent täna tunnistasid võimud, et neil pole kindlaid tõendeid, mis teda toimunuga seostaksid, vahendab BBC.

26-aastast iraaklast, kelle nimi on politsei teatel Abdul Beset A., kahtlustatakse samas siiski sidemetes niinimetatud Islamiriigiga. Seetõttu taotles politsei ka tema jätkuvat vahi all pidamist.

Iraaklast süüdistatakse selles, et ta juhtis 2014. aastal Iraagis Islamiriigi rühmitust, mis plaanis inimrööve ja mõrvu. Saksa võimude sõnul reisis mees 2016. aasta alguses Türgi kaudu Saksamaale, ent oli jätkuvalt ühenduses ISi pühasõdalastega. Neljapäeval saadetakse mees kohtu ette. Kahtlusaluste seas on ka 28-aastane sakslane, kuid teda pole praeguse seisuga vahi alla võetud.

Dortmundi Borussia jalgpallimeeskonna bussi kõrval plahvatas teisipäeva õhtul kolm pommi, kui meeskond oli teel õhtul toimuma pidanud Meistrite liiga veerandfinaalmängule Monacoga. Plahvatuste lööklaine ja purunenud bussiakna killud vigastasid hispaanlasest kaitsjat Marc Bartrat, kes käis operatsioonil, kuid tema vigastused ei ole tõsised. Kohtumine lükati edasi kolmapäevale ja peeti siis ilma vahejuhtumiteta, kuid Dortmundi mängijad ei suutnud toimunust täielikult taastuda ja kaotasid kohtumise 2:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles