Postimehe fotograafi tabamus võitis ESASi aasta parima spordifoto auhinna

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolovi heitlus lõunakorealasega Rio olümpial.
Nikolai Novosjolovi heitlus lõunakorealasega Rio olümpial. Foto: Tairo Lutter

Eesti Spordiajakirjanike Seltsi (ESAS) korraldatud 2016. aasta spordiajakirjanduse parimate tööde konkursil selgusid täna võitjad. Seitsmes kategoorias oli kokku esitatud 62 tööd 27 kandidaadilt.

Kaks esikohta võitis Jaan Martinson (Eesti Päevaleht), kes oli parim nii kirjutava pressi võistlusülevaate (looga «Sõõrumaa võitis Ratast lõpusekundi kolmesega») kui ka uudise kategoorias («Homme jagab EOK spordile katuseraha, mis on juba tegelikult ette ära jagatud»).

Kirjutava pressi publitsistika auhinna võitis Eesti Päevalehe ajakirjanik Andres Vaher («Paul Keres. Inimene. Mõttehiiglane. Eestluse sümbol. Aga ajastu ohver.»). 2016. aasta parima kommentaari («Tants või tulemus») kirjutas Postimehes Peep Pahv, kes töötab praegu Eesti Päevalehe ja Delfi sporditoimetuse juhina.

Spordifoto kategoorias pälvis esikoha Tairo Lutter (Postimees) Rio de Janeiro olümpiamängudel vehklejast Nikolai Novosjolovist tehtud pildiga. Elektroonilise pressi publitsistikas võitis Ivar Jurtšenko (Delfi) saate Basket TV episoodiga «Võimumängud naiste korvpallikoondises – kas karm süüdistus Heino Rebase aadressil oli väljamõeldis?»

Elektroonilise pressi 2016. aasta parimaks ülekandeks tunnistas žürii üksmeelselt Lembitu Kuuse reportaaži Rio de Janeiro olümpiamängude sõudmise paarisaerulise neljapaadi finaalsõidust.

ESAS annab möödunud aasta parimate tööde eest auhindu igal kevadel. Žüriisse kuulusid Vahur Kalmre, Kristi Kirsberg, Aivar Pohlak ja Kaspar Taimsoo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles