Seitse aastat Dortmundi juhendanud Klopp rääkis tunnetest pommirünnaku ajal

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. Foto: Andrew Matthews/PA Wire/PA Images/Scanpix

Aastatel 2008–2015 Dortmundi Borussia peatreenerina töötanud ning praegu Liverpooli vutitiimi juhendav sakslane Jürgen Klopp rääkis teisipäeval Dortmundi jalgpallimeeskonnale suunatud plahvatuste valguses Liverpooli kodulehele, kuivõrd raske oli tal Inglismaalt sündmuste käiku jälgida.

«Esiteks, ma ei usu, et sellel, mida ma räägin, on suur tähtsus, kuid nagu igaüks suudab endale arvatavasti ette kujutada, siis minu jaoks oli väga raske siit Inglismaalt sündmuste käiku jälgida, kuna olen ise Dortmundi meeskonnaga nende hotellis palju aega veetnud. Tean täpselt seda teed, mida mööda minnakse bussiga staadionile. Samuti olid plahvatuste hetkel mitmed minu sõbrad bussis,» rääkis Klopp avameelselt.

«Ma olin parasjagu sõitmas koju, kui sain kõne, mis andis teada, et (Dortmundi meeskonna) bussiga juhtus midagi. Ma proovisin kohe saada mingit informatsiooni, olin väga endast väljas ning kartsin oma sõprade pärast. Kui esialgu ei tundunud olukord liiga tõsine, siis mida rohkem teavet ma sain, seda murettekitavamaks muutusin,» tunnistas 49-aastane sakslane. «Loomulikult olin mitme tuttavaga pidevalt ühenduses, kuid ma ei soovinud neid vaevata oma rumalate küsimustega. Selle asemel ootasin ning jälgisin pingsalt meediat,» lisas ta.

Algselt teisipäeval Dortmundi meeskonna kodustaadionil (Signal Iduna Park) toimuma pidanud Meistrite liiga veerandfinaali avamäng AS Monacoga tõsteti järgmisele päevale, mille Dortmund kaotas 2:3. «Ma vaatasin mängu ning olin Dortmundi Borussia üle ääretult uhke, sest nad tulid raske olukorraga hästi toime ning tekitasid staadionil mõnusa õhkkonna. Minu jaoks polnud kõige olulisem kohtumise tulemus, vaid see, kuidas nad väljakul käitusid ning püüdsid endast parimat anda,» sõnas Klopp. «Ma kuulsin mängujärgseid intervjuusid ning nägin nende (Dortmundi meeskonna liikmete) šokeeritud nägusid, mistõttu mõtlesin vaid nende peale. See oli minu jaoks väga raske,» tunnistas ta.

«Nüüd on neil mõned päevad aega (Dortmund kohtub juba laupäeval liigas Frankfurti Eintrachtiga – toim), et õppida praeguse olukorraga elama. Ma olen samuti tavaline jalgpallifänn, kuid ainus erinevus võrreldes teistega on see, et tunnen kõiki Dortmundi meeskonna liikmeid, mistõttu on mul situatsiooniga raskem toime tulla,» rääkis Klopp.

Jürgen Klopp Dortmundi Borussia peatreenerina 2015. aastal. / FRANK AUGSTEIN/AP/Scanpic
Jürgen Klopp Dortmundi Borussia peatreenerina 2015. aastal. / FRANK AUGSTEIN/AP/Scanpic Foto: FRANK AUGSTEIN/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles