Manchester Unitedile mõru viik, Lyoni ja Besiktase mäng algas lööminguga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi ründaja Zlatan Ibrahimovic ei saa kindlasti 1:1 viigiga Brüsseli Anderlechti vastu rahul olla.
Manchester Unitedi ründaja Zlatan Ibrahimovic ei saa kindlasti 1:1 viigiga Brüsseli Anderlechti vastu rahul olla. Foto: Adam Davy/EMPICS Sport/SCANPIX

Neljapäeva viimastel tundidel peeti jalgpalli Euroopa liigas veerandfinaalide avavaatused. Üks peamisi tiitlisoosikuid, Inglismaa klubi Manchester United pidi võõrsil peetud mängus Brüsseli Anderlechti vastu leppima 1:1 viigiga.

ManU läks tänu Henrikh Mkhitaryani tabamusele 36. minutil kohtumist juhtima, kuid sellest võiduks ei piisanud, sest neli minutit enne normaalaja lõppu suutis 21-aastane Anderlechti poolkaitsja Leander Dendoncker kodupublikule rõõmu valmistada ning lüüa peaga vajaliku 1:1 viigivärava, mis jätab Belgia klubile korduskohtumiseks vähemalt näiliselt mingi võimaluse.

Hollandi klubi Amsterdami Ajax tegi koduväljakul hea soorituse, kui sai tänu Davy Klaasseni kahele väravale (23. ja 52. mänguminutil) jagu Schalkest ning läheb seega korduskohtumisele vastu 2:0 eduseisult.

Kõige rohkem väravaid lõid kahe peale aga Hispaania klubi Celta Vigo ning teine veerandfinaali jõudnud Belgia klubi Genk, kellevahelisest lahingust väljusid 3:2 võitjatena koduväljakul mänginud hispaanlased. Kohtumise esimese tabamuse eest hoolitses Genki poolkaitsja Jean-Paul Boetius, kes skooris juba 10. mänguminutil. Sellest hoolimata oli viie minuti pärast hispaanlastel vastus olemas, kui 22-aastane Uganda päritolu Pione Sisto tõi tabloole 1:1 viiginumbrid, 18. minutil lisas Iago Aspas teise ning avapoolaja lõpus rootslane John Guidetti ka kolmanda. Kohtumise viimane sõna jäi seejuures 36-aastasele belglasele Thomas Buffelile, kelle võõrsil kirja saadud tabamus jätab kordusmänguks Belgia klubile veel võimalused alles.

Kõige dramaatilisemalt kulges aga Prantsusmaa klubi Lyon Olympique'i ning Türgi meeskonna Istanbuli Besiktase kohtumine, mille algus lükkus ligi pool tundi edasi, kuna kahe meeskonna fännide vahel läks kähmluseks. Ehkki kakeldi juba enne mängu algust staadionilt väljaspool, jätkati sama tegevusega ka tribüünidel. Agresiivsemana käitusid vahest rakettide ning tõrvikutega askeldanud Besiktase poolehoidjad, kelle eest Lyoni fännid kohtumise eel staadionile pagesid.

Viimaks saadi siiski olukord niipalju kontrolli alla, et Euroopa liiga avakohtumine leidis aset. Kui mängu avavärava lõi 15. minutil Besiktase poolkaitsja Ryan Babel, siis Corentin Tolisso ning Jeremy Moreli tabamused vastavalt 83. ja 85. minutil kinkisid dramaatilise võidu Lyonile.

Korduskohtumised peetakse järgmisel neljapäeval.

Kõik tulemused:

  • Brüsseli Anderlecht - Manchester United 1:1
  • Amsterdami Ajax - Schalke 04 2:0
  • Celta Vigo - Genk 3:2
  • Lyon Olympique - Istanbuli Besiktas 2:1
Lyoni ja Besiktase poolehoidjate mängueelne kaklus. / ROBERT PRATTA/REUTERS/Scanpix
Lyoni ja Besiktase poolehoidjate mängueelne kaklus. / ROBERT PRATTA/REUTERS/Scanpix Foto: ROBERT PRATTA/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles