Šarapovale ei anna rahu: miks ükski ametnik mulle meldooniumist privaatselt ei rääkinud?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova
Maria Šarapova Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images

Viiel korral suure slämmi tenniseturniiri võitnud venelanna Maria Šarapova võistleb esimest korda pärast võistluskeeldu 24. aprillil Stuttgarti Grand Prix’l. Kuna venelanna on taaskord suure meediatähelepanu all, otsustas ta veelkord kritiseerida Rahvusvahelist Tenniseliitu (ITF).

Šarapova andis positiivse dopinguproovi 2016. aastal Austraalia lahtistel. Dopinguproov tuvastas meldooniumi kasutamise, mis alates sama aasta jaanuarist oli lisatud keelatud ainete nimekirja. Šarapova on pidevalt väitnud, et tal polnud õrna aimugi, et meldoonium vahepeal keelatuks oli muutnud. Tema hinnangul pidanuks mõni ITFi töötaja teda personaalselt sel teemal teavitama.

«Miks ei tulnud ükski ametnik minuga privaatselt rääkima? Lõpuks oli süü minu oma. Olin saanud pidevalt selgitust kõikide asjade kohta, mida tarvitasin, ning muutusin lõpuks liiga mugavaks,» lausus venelanna.

Šarapova on ka varasemalt ITFi kritiseerinud selle eest, et tema hinnangul ei teinud alaliit piisavalt suurt teavitustööd meldooniumi keelatud ainete nimekirja lisandumise kohta. Tegelikult sai venelanna WADAlt 2015. aasta 22. detsembril e-kirja, kus teatati, et uuest aastat tulevad keelatud ainte nimekirjas muudatused. Šarapova kirja ei avanud.

Kui esilagu määrati talle kaheaastane võistluskeeld, siis spordikohtus õnnestus tal võistluskeeld vähendada 15 kuu pikkuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles