Selver ja Bigbank murravad Keele ajastust välja

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimases omavahelises mõõduvõtus Balti liiga finaalturniiril jäi peale Tartu.
Viimases omavahelises mõõduvõtus Balti liiga finaalturniiril jäi peale Tartu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti tuntuim ja enim tiitleid saanud võrkpallitreener on Avo Keel. Nii ei saa Keelt mainimata jätta isegi siis, kui ta kõige kõrgemate kohtade eest ei võitle. 11 viimasel kevadel on Keele juhendatud meeskond mänginud Eesti meistriliiga finaalis. Selveriga võitis kuus kulda, Pärnuga on seni võitnud ühe. Sel kevadel kogenud juhendaja vägev seeria aga katkes ning Keel hakkab jahtima seni puuduvat «eestikate» pronksi. Hooaja viimase tiitli jagavad omavahel Tartu Bigbank ja tiitlikaitsja Tallinna Selver.

Ei Tartul ega Selveril ole sellest aastast midagi ette näidata, mistõttu tahavad mõlemad meeskonnad ja nende noored peatreenerid Oliver Lüütsepp (30) ja Rainer Vassiljev (33) viimase võimaluse ära kasutada. Ja võtta aasta kõige tähtsam tiitel.

Selveri kuus Eesti meistritiitlit saavutati Keele taktikepi all, Vassiljeviga saadi kuld eelmisel hooajal. Selveril on tartlaste kolmele meistritiitlitle vastu panna kokku kaheksa esikohta, ent finaalis pole pealinna klubi Tartule vastu saanud. Omavahel ongi «eestikate» finaalis kohtutud kolm korda ehk kõik Tartu tiitlid on tulnud just Selveri vastu. Vastavalt 2006. aastal, 2012. ja 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles