Tänavune iluuisutamise MM toimub Moskvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova.
Jelena Glebova. Foto: Raigo Pajula

Rahvusvaheline Iluuisuliit (ISU) valis tänavuste maailmameistrivõistluste uueks korraldajamaaks Venemaa.

Mäletatavasti pidi MM algselt toimuma Jaapani pealinnas Tokyos, ent kuna riiki tabas tugev maavärin, millele järgnes tsunami ja praeguseks on katastroofis hukkunud ja kadunuid juba 25 000, otsustas Jaapan MMist loobuda, vahendab Reuters.

«Saime ISU-lt ametliku kirja, et 2011. aasta maailmameistrivõistlused peetakse Moskvas,» teatas Venemaa uisuliidu esindaja Valentin Pissejev.

Pissejevi sõnul peetakse MM 14 000 pealtvaatajat mahutavas Hodinka jäähallis, mis ehitati 2007. aasta jäähoki MMiks. Võistlus algab Moskvas 25. aprillil ja lõpeb 1. mail.

Lisaks Venemaale soovisid tänavust MMi korraldada ka Kanada, Itaalia, Soome ja USA. Venemaa peaminister Vladimir Putin sõnas teisipäeval, et nad on valmis katma kõik korraldusega seotud kulud, ilmselt mängis see ISU otsuse juures üsna määravat rolli.

«Ulatame sellega abikäe nii oma Jaapani kolleegidele kui ISU-le. See on pigem nagu ilus žest. Kuna see väga palju ei maksa, oleme nõus kõik kulud ise kandma,» sõnas Putin.

Eestit esindavad MMil üksiksõitja Jelena Glebova ja paarissõitjad Natalja Zabijako – Sergei Kulbatš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles