Eesti võõrustab standardtantsude MMi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Ratas ja Helena Liiv
Veiko Ratas ja Helena Liiv Foto: Toomas Huik

22.-24. aprillini toimub Saku Suurhallis tantsufestival Vana-Toomas Trofee 2011 – võistlustantsude MK-etapp ning esmakordselt maailmas profiklassi maailmameistrivõistlused standardtantsudes. Võistlustele oodatakse võistlustantsu paremikku kõikjalt maailmast.

Võistluste korraldaja, Eesti Tantsuspordi Liidu asepresidendi Ivo Kappeti sõnul on tegemist kõige kõrgetasemelisema tantsuspordivõistlusega, mis Eestis kunagi peetud.

«Profiklassi maailmameistrivõistlusi standardtantsudes peetakse tänavu maailmas esmakordselt ning on ülimalt suur au, et Rahvusvahelise Tantsuspordi Liidu professionaalide divisjon andis debüütvõistluse korraldamise loa just Eestile,» sõnas Kappet. «Võistlustele on oodata maailma parimaid paare, teiste seas ka mitmeid maailmameistreid ning maailmakarika edetabeli tippe. Seega võib väita, et ürituse näol on tegemist tõelise maiuspalaga kõigile tantsugurmaanidele.»

Kappeti sõnul käib kolme päeva jooksul Saku Suurhalli ehitatavalt tantsupõrandalt läbi üle 500 tantsupaari vanuses neli kuni nelikümmend eluaastat, kes esitavad nii ladina-ameerika kui ka standardtantse.

Eestit esindavad laupäeval aset leidvatel maailmameistrivõistlustel kaks võistluspaari: Veiko Ratas ja Helena Liiv ning esmakordselt koos tiitlivõistlustel üles astuv paar Mairold Millert ja Aleksandra Žeregelja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles