Retseptid Rockile järgmiseks Balti liiga hooajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abitreener Gert Kullamäe tunnistab, et emotsionaalse inimesena on tal raske pingelise mängu ajal end pingile suruda ja rahulikuks jääda.
Abitreener Gert Kullamäe tunnistab, et emotsionaalse inimesena on tal raske pingelise mängu ajal end pingile suruda ja rahulikuks jääda. Foto: Margus Ansu

Balti liiga tänavune hooaeg päädis Rockil põhiturniiril kolmanda kohaga Riia VEFi ja Ventspilsi järel. Näitajate poolest võiks Rocki hooaega igati heaks pidada: aegade parim võiduprotsent Balti liiga põhiturniiril, lisaks BBL Cupi võit Lietuvos rytase alistamisega ja Eesti karikavõit. Siiski jäid tartlased Balti liiga põhiturniiril ikkagi Läti meeskondade Riia VEFi ja Ventspilsi selja taha. Veerandfinaalides tuli samuti tunnistada Ventspilsi paremust.

Tartu Postimees küsis Rocki treenerilt, mängijail ja klubi juhilt, mis peaks järgmisel hooajal Tartu meeskonnas olema teisiti, et Ventspilsi ja VEFi mõõtu meeskondadest jagu saada, st Balti liiga põhiturniir võita.

Gert Kullamäe, Rocki abitreener:

Kõigepealt tuleb küsida, millisel kujul üldse järgmisel aastal Balti liiga on ja millised võistkonnad seal mängivad. Tänasel päeval ei ütle keegi, et Balti liiga toimub samamoodi ka järgmisel aastal. Kõige tähtsam küsimus ongi see, mis kontekstis asju võetakse.

Aga ma ei usu, et me peaksime tulevikus midagi väga erilist tegema. Kõige lihtsam on leida raha ja osta juurde välismängijaid, aga see pole meie klubi eesmärk. Me oleme tahtnud moodustada meeskonda oma mängijatest. Teha nendega tööd, et nad jõuaks sellisele tasemele, nagu on meie lähinaabrid.

Kui vaadata kas või Ventspilsi seeriat, siis oli küsimus ju ainult mõnes viskes. Need play-off-mängud näitasid, et tegu oli ainult üksikute väikeste nüanssidega. Mingil hetkel õnnestuvad need meil ja mingil hetkel jälle vastasel paremini. Teades võimalusi ja tausta, ei näe ma varianti midagi Eesti korvpallis kardinaalselt muuta. Tuleb uskuda ja nii edasi minna.

Viimase kolme aasta jooksul on Rock saavutanud tugeva stabiilsuse. Kuhugi alla pole kukutud ja ka üles tõustud, aga see on reaalsus. Ventspils ja VEF käisid juba sügisel favoriitidena läbi ja kui sul on 4-5 välismaalast ja ka oma koondislased, siis on neil selgelt eelis. Eks me püüame ka vahepeal pükstest välja hüpata ja ma arvan, et me püsisimegi neil järel, aga natuke jäi otsustavatel hetkedel puudu. Mingit katastroofi ma siin ei näe. Kust meil neid paremaid oma mängijaid ikka võtta.

Kui rääkida välismängijatest, siis minu meelest võiks Callistus Eziukwu mängida Rockis ka järgmisel aastal. Ta on professionaalne mängija, meeskonnale väga hea ja kasulik. Arvestades tema hinda, suhtumist, oskusi ja meeskonna sisekliimasse sobivust, ei saa talle küll midagi ette heita. Tema on ka üks neist, kes on hooaja algusega võrreldes selge arengu edasi teinud. Play-off-mängud jäid küll tema poolt kehvadeks, aga tal polnud ka selliste mängude kogemust. Mina vaatan alati laiemat pilti. Tema jäämine on muidugi klubi juhtkonna otsustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles