Kontaveit: keskendun eelkõige turniiri teisele kohale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Peter Klaunzer/AP/SCANPIX

Karjääri esimest WTA turniirivõitu jahtinud Anett Kontaveit pidi Bieli turniiri finaalis tunnistama 17-aastase tšehhitari Marketa Vondroušava paremust. Kohtumise järel märkis eestlanna, et vastane näitas ülimalt küpset mängu.

«Kokkuvõttes keskendun pigem ikka turniiri teisele kohale. Sain häid võite ning pidasin tasavägiseid mänge. Minu mäng on muutunud kindlamaks ja paremaks,» sõnas Kontaveit kohtumise järel Postimehele. «Loomulikult tahavad kõik just finaalis võita, kuid rõõmustan ka mängulise edasimineku üle.»

«Vastane mängis tõesti väga kindlalt. Kiidusõnad talle. Mul oli palju murdepalle, kuid vastane mängis neid väga kindlalt,» lisas eestlanna. «Olin näinud ka tema varasemaid mänge. Teadsin, et ta on väga heal tasemel mängija. Ta mängis väga kindlalt ja oli kaitses suurepärane.»

Kontaveidi sõnul üritabki ta eelkõige keskenduda headele asjadele ja näeb enda mängus edasiminekut. «Palju vaeva on nähtud ning tööd tehtud,» sõnas Kontaveit ja täpsustas seejärel, millises vallas on edasiminek toimunud. «Kindlasti stabiilsus füüsilise valmisoleku poole pealt. Edasi on juba väikesed nüansid – suudan sisuliselt kõike natuke paremini teha.»

Finaali järel saatis ta tänusõnad ka tribüünil istunud abilistele. «Tänan oma tiimi. Tänan, et mind alati toetate ja mind ikka ära kannatate,» lisas eestlanna mängujärgses intervjuus.

Postimehega vesteldes tunnistas ta, et pigem oli tegemist omavahelise naljaga ja tõenäoliselt ta treenerile väga palju peavalu ei valmista. «Arvan, et kellegi treenimine ei ole lihtne. Samas ma ei ütleks, et minuga oleks eriti raske. Pigem oli tegemist neile suunatud naljaga,» sõnas ta muigamisi.

Kui tenniseväljakul näidatu pakkus Kontaveidile sel nädalal rõõmu, siis perekondlikult oli tegemist väga raske nädalaga – esmaspäeval lahkus meie hulgast tennisisti vanaisa Rein Miller.

«Sellises olukorras on ikka raske mängida. Tavaliselt ma pere asju ei aruta, kuid tuleb tunnistada, et see nädal ei olnud minu jaoks lihtne,» sõnas Kontaveit. «Kes mind vähegi teab, siis nende jaoks on alati selge, et annan väljakul endast maksimumi. Üritasin seda teha ka sel nädalal.»

Kontaveidil on praeguseks paigas ka järgmiste turniiride graafik. Esmalt asub ta võistlustulle Stuttgartis. Seejärel ootavad ees juba Praha, Rooma ja Madridi turniirid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles