Mercedese boss avaldas põhjuse, mis nurjas Bottase hea sõidu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas Bahreini GP-l.
Valtteri Bottas Bahreini GP-l. Foto: KARIM SAHIB/AFP/Scanpix

Mercedese vormel-1 meeskonna boss Toto Wolff rääkis, miks Bahreini GP kvalifikatsiooni võitnud Valtteri Bottas ei suutnud eile piisavat kiirust näidata ning lasi üsna sõidu alguses endast mööda ka hilisema võitja Sebastian Vetteli (Ferrari).

«Meie generaator läks stardisirgel katki ning me ei saanud Valtteri rehvirõhku vähendada, mistõttu alustasime täiesti vale rehvirõhuga. Teadsime, et satume hätta,» rääkis Wolff. «Kui Vettel tõusis teiseks, siis meil polnud enam midagi teha. See andis neile võimaluse varem boksipeatuse teha, mida nad tegidki, ning sõidu saatuse üle otsustada,» sõnas Mercedes pealik.

Bottas, kes finišeeris kolmandana, lausus pärast sõitu, et sõitis justkui kivist rehvidega. «Ma ei tea, kui palju rõhk paigast oli, kuid kindlasti rohkem kui üks PSI. Kõik püüavad olla Pirelli miinimumi sees, mis on juba niigi kõrge. Kõik sellest ülespoole jääv on liiga hull. See mõjus justkui ülekuumenemine, tagumised rehvid tundusid nagu kivid. See polnud normaalne,» rääkis Bottas.

Ehkki pärast esimest boksipeatust lahendati rehvirõhuprobleem ära, ei suutnud soomlane saavutada Vetteli ja tiimikaaslase Lewis Hamiltoniga sarnast kiirust. «Minu jaoks oli tegemist imeliku sõiduga, kus jäi omajagu kiirusest puudu. Seda pole kerge selgitada,» lisas ta.

Bahreini GP lõppseis:

  1. Sebastian Vettel (Ferrari)
  2. Lewis Hamilton (Mercedes)
  3. Valtteri Bottas (Mercedes)
  4. Kimi Räikkönen (Ferrari)
  5. Daniel Ricciardo (Red Bull)
  6. Felipe Massa (Williams)
  7. Sergio Perez (Force India)
  8. Romain Grosjean (Haas)
  9. Nico Hülkenberg (Renault)
  10. Esteban Ocon (Force India)

MM-sarja üldseis kolme etapi järel:

  1. Sebastian Vettel 68 punkti
  2. Lewis Hamilton 61
  3. Valtteri Bottas 38
  4. Kimi Räikkönen 34
  5. Max Verstappen 25
  6. Daniel Ricciardo 22
  7. Felipe Massa 16
  8. Sergio Perez 14
  9. Carlos Sainz 10
  10. Kevin Magnussen 4
  11. Daniil Kvjat 2
  12. Esteban Ocon 3
  13. Nico Hülkenberg 2
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles