Põnev statistika: Liverpool on mitmes arvestuses Inglismaa kõrgliigas parim (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli jalgpallimeeskond, nr 17 Ragnar Klavan.
Liverpooli jalgpallimeeskond, nr 17 Ragnar Klavan. Foto: Andrew Boyers/REUTERS/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool on viis vooru enne Inglismaa kõrgliiga selle hooaja lõppu mitmes arvestuses esikohal.

Näiteks on Liverpooli mängijad 33 kohtumise jooksul löönud 69 väravat, millega paiknetakse vastavas arvestuses liidripositsioonil. Punastele järgneb 68 tabamusega praegu liigatabelis teist kohta hoidev Tottenham Hotspur, liidermeeskond Londoni Chelsea asub 65 väravaga kolmandal positsioonil. Kõige vähem on suutnud võrku sahistada Middlesbrough (22), kes hoiab liigatabelis 20 meeskonna seas 24 punktiga 19. kohta, viimasel real paikneb kolm silma vähem kogunud Sunderland.

Lisaks väravarekordile hoiab Liverpool esikohta ka söötude arvestuses. Nimelt on jalgpallurid omavahel seni kokku suutnud sooritada 19 181 kaaslasele kohale jõudnud söötu – 116 söötu enam kui Manchester City meeskond ning koguni 2084 passi rohkem kui Londoni Arsenal. Kõige vähem on aga mänguvahendit veeretanud Sunderlandi vutitiimi liikmed (10 242).

Kui vaadata täpsemalt, kes on Liverpooli söödumeistrid, siis individuaalses plaanis paikneb Punaste kapten Jordan Henderson 2057 sööduga praegu teisel kohal, juhib mullu suvel maailmarekordilise summa eest Manchester Unitediga liitunud prantslane Paul Pogba (2071 söötu). Lisaks figureerib esiotsas ka Liverpoolis mängiv Inglismaa koondislane James Milner, kes on 1849 passiga kuuendal positsioonil. Praegu põlvevigastusega kimpus olev Ragnar Klavan paikneb 938 sööduga 105. real.

Pealelöökide arvestuses kuulub Liverpoolile Manchester Unitedi (526) ees teine koht (546), rohkemaks on olnud suuteline vaid Tottenham (561). Seejuures hoiab Middlesborugh' meeskond 288 pealelöögiga viimast ehk 20. positsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles