Pommiähvardus rikkus Soomes eestlaste koduklubi võidupeo

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Meerits Eesti koondise särgis.
Marko Meerits Eesti koondise särgis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jalgpalli Soome kõrgliigakohtumisele Rovaniemi ja Vaasa meeskondade vahel tehti pommiähvardus, mis rikkus Vaasa võidupeo. Vaasa meeskonda kuuluvad ka Eesti koondislased Marko Meerits ja Markus Jürgenson.

Vaasale tulemusega 4:2 hooaja esimese võidu toonud kohtumine oli eile õhtul vaevalt lõppenud, kui turvamehed asusid ootamatult rahvast tribüünidelt ja mängijaid väljakult ära ajama – keegi oli telefonitsi teinud staadionile pommiähvarduse, vahendab Ilta-Sanomat. Ka mängumehed pidid higistena ja täisvarustuses staadioni kõrval parklas ja seejärel juba tiimibussis ootama, kuni staadionit läbi otsiti.

Mingit pommi ettearvatult ei leitud, kaks tundi hiljem lubati VPSi mängijad lõpuks duši alla ja riietuma. «Üsna uskumatu, et Rovaniemiski võib selline asi juhtuda,» ohkas VPSi kapten Veli Lampi. «Tähistasime riietusruumis võitu, kui keegi hakkas uksele taguma ja meid käsutati õue. Selliseid asju juhtub küll igal pool mujal, aga poleks oodanud, et ka siin. Maailm on ikka päris hulluks läinud!»

Hooaja esimesed punktid teeninud VPSi poolel mängis Meerits kogu kohtumise, Jürgenson jälgis seekord mängu pingilt. Liigatabelis ollakse kolme vooru järel 7. kohal. Andreas Vaikla tööandja Mariehamn on teine, Mihkel Aksalu koduklubi SJK kolmas ja nädalavahetusel võiduvärava löönud Ats Purje klubi KuPS kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles