Suur snuukritüli: kes, kas ja miks kiusab Ronnie O’Sullivani?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: Jon Buckle/PA Wire/PA Images/Scanpix

Snuukritäht Ronnie O’Sullivan on kuri. «Ma ei kavatse lasta ennast kiusata!» teatas ta MMil vihaselt. Lisaks on britt jaganud ajakirjanikele intervjuudes ühesõnalisi vastuseid, teinud roboti häält või ümisenud vastamise asemel sootuks Oasise lugu «Wonderwall». Miks O’Sullivan veiderdab ja miks nimetas kolleeg-konkurent Shaun Murphy teda tagajärgede eest põgenejaks?

O'Sullivani pahameele on pälvinud Maailma Snuukriliidu esimees Barry Hearn. Alaliit saatis O’Sullivanile vahetult MMi eel hoiatuskirja, kuna viiekordne maailmameister kritiseeris jaanuarikuisel Masters-turniiril kohtunikku Terry Camillerit ja kostitas ühte fotograafi vandesõnadega. Eelmisel nädalal võttis Hearn uuesti O’Sullivani aadressil sõna, nimetades tema käitumist pressikonverentsidel «piinlikuks».

«Helistasin Barryle kuu aega tagasi ja ütlesin: tead, mul on sinust ja su juhatusest kõrini. Üks väga hea sõber lubas mulle seepeale, et paneb oma advokaatidel asjaga tegelema,» rääkis O’Sullivan.

«Ma ei lase ennast kiusata. Barry on tore mees, aga ma ei luba enam mitte kellelgi ennast ähvardada. Mul pole ajakirjanikega vähimatki probleemi, aga vahel ütlen asju, mida ei peaks ütlema, ja satun jamadesse. Siis saadetakse mulle päev enne turniiri mingi kiri, kus öeldakse, et pean 14 päeva jooksul vastama. See on mul kolm-neli viimast turniiri tuksi keeranud,» kirus ta.

Tulemused toetavad O’Sullivani viimast väidet, sest pärast Mastersil võidutsemist ei ole ta suutnud koguni viiel turniiril kahte järjestikust matši võita. «Ma ei saa korralikult mängule keskenduda ja see pole fännide suhtes aus. Ei tunne, et oleksin siin ise midagi valesti teinud,» torises O’Sullivan.

«Olen seda kannatanud viis-kuus-seitse aastat ja nüüd aitab. Nad on mind üle piiri lükanud ja kui mul poleks häid advokaate, kes selle asjaga tegelevad, kõnniksin ilmselt minema, sest olen liiga vana, et sellise jamaga võidelda,» lisas 41-aastane O’Sullivan. «Snuuker ei ole nii tähtis. Võiksin ka kõike muud tehes head elu elada. Armastan seda mängu, olen andnud sellele 25 aastat oma elust ja minu arvates sellest piisab. Eks jätke mind kõrvale: mina ei vaja teid ja teie ei vaja ilmselt ka mind,» nähvas O’Sullivan.

Hearn vastas seepeale, et võtab hirmutamissüüdistusi väga tõsiselt ega lase neil snuukri tõsiseltvõetavust õõnestada. Suu tegi lahti ka O’Sullivani teise ringi vastane Shaun Murphy, kes toetas Hearni ja nimetas O’Sullivani kaeblemist katseks «tagajärgede eest peitu pugeda».

«Minu arust on temast kohatu väita, et keegi on teda kiusanud. Kõik mängijad teavad, mis nende lepingus kirjas on,» sõnas Murphy BBC-le. «Ronnie võib öelda, mida tahab. Keegi ei püüa teda vaigistada. Aga ei saa elada maailmas, kus mitte millelgi pole tagajärgi,» lausus Murphy.

«Arvan, et seekord ta eksib. Öelgu, mida tahab, aga ta ei saa kõigest öeldust puhtalt pääseda. Ja lisaks ei ole minu arvates iga tema sõna sugugi puhas tõde,» lisas 2005. aastal maailmameistriks tulnud Murphy, kes loodab, et O’Sullivani ümbritsev draama töötab teise ringi omavahelise matši ajal tema kasuks.

«On väga raske rääkida advokaatidest ja ähvardada alaliidu esimeest ning mängida samal ajal head snuukrit. Mina seda kindlasti ei suudaks. Ma ei tea, kuidas Ronnie sellega hakkama saab, aga talle näib see meeldivat – tundub, et ta tegeleb alatasa millegi niisugusega. Nii et lasku aga käia,» ironiseeris Murphy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles