Kangert stardib homme Belgia ühepäevasõidul

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: Toni Läänsalu

Astana meeskonda kuuluv Tanel Kangert teeb rohkem kui kuuajalise võistluspausi järel esimese stardi homme Belgias peetaval ühepäevasõidul Fleche Wallonne. Tegemist on 200,5 km pikkuse Ardennide klassikuga, mis peaks sobima puhastele mägironijatele.

Finiš on legendaarse Mur de Huy tipus ja suure tõenäosusega pannakse just lõputõusul paika lõplik paremusjärjestus. Mur de Huy on kaks kilomeetrit pikk, kuid keskmine tõusuprotsent on 10 ja kohati koguni 20, vahendas rattauudised.ee.

Lisaks Kangertile paneb Astana välja Laurens De Vreese, Aleksei Lutsenko, Jakob Fuglsangi, Michael Valgreni, Pello Bilbao, Nikita Stalnovi ja Andri Grivko. Suure tõenäosusega osaleb Kangert ka 5. mail algaval Giro d’Italial. Enne seda sõidab eestlane Liege-Bastogne-Liege’i ühepäevasõidul ja Romandia velotuuril.

Kolm viimast korda on Fleche Wallonnel esikoha pälvinud Alejandro Valverde. Kokku on Movistari meeskonnas pedaalival hispaanlasel ainsana neli Fleche Wallonne võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles