Tippu pürgiv Arrak NHList: juunis näeme, mis minuga saab

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne ookeani taha naasmist aitab Robert Arrak Eesti jäähokikoondist.
Enne ookeani taha naasmist aitab Robert Arrak Eesti jäähokikoondist. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui Robert Rooba välja arvata, ei pälvi Eesti jäähokimängijad meedias kuigi suurt tähelepanu. 2016. aasta lõpus tõusis erandina esile noor ründaja Robert Arrak, kes siirdus mängima USA noorteliigasse ja lisati NHLi draft'i eelnimekirja. Nüüdseks on hooaeg läbi saanud ja seis on laias laastus endine. Läbimurret ei tulnud, aga tulevikku vaadates on kõik võimalused tippmängijaks kasvamiseks endiselt olemas.

«USAst saadud kogemus meeldis mulle. Tase on seal kõrgem kui Soome noortesarjades – mängijad on osavamad ja füüsiliselt tugevamad,» rääkis 18-aastane Arrak pärast eilset Eesti koondise treeningut.

Aastaid Espoo Bluesi noortesüsteemi kuulunud Arrak siirdus USHLi nime kandvasse liigasse novembris ja kui enne tallinlase saabumist oli Cedar Rapids RoughRidersi klubi nulli peal, siis hooaja lõpuks jõuti tosina võiduni. Kahjuks kogunes Iowa osariigi suuruselt teise linna meeskonna kontosse ka 44 kaotust ja selle saldoga jäädi 17 tiimi seas viimaseks. Arraku arvele jäi kolm väravat ja sama palju söödupunkte.

«Väravaid oleks pidanud rohkem olema, aga nende löömisega oli raskusi kogu võistkonnal,» tõdes Arrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles