Arvab Andres Liinat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaja algul Rocki näidistrenni ajal oli Rocki juhtide meeleolu üsna ülemeelik. Andres Liinat (paremal) kätleb Gert Kullamäega, järjekorras ootavad Toomas Kandimaa ja Indrek Visnapuu.
Hooaja algul Rocki näidistrenni ajal oli Rocki juhtide meeleolu üsna ülemeelik. Andres Liinat (paremal) kätleb Gert Kullamäega, järjekorras ootavad Toomas Kandimaa ja Indrek Visnapuu. Foto: Margus Ansu

Andres Liinat
TÜ akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees:



Mida tuleks klubi juhtkonna arvates Rocki korvpallimeeskonnas teisiti teha, et järgmisel hooajal jagu saada Ventspilsi ja Riia VEFi mõõtu meeskondadest?

Üks on mänguline pool. Siin peab iga mees arenema viis või kümme protsenti paremaks. Mis aspektides, seda teavad treenerid paremini.

Teiseks tuleb VEFi- ja Ventspilsi-suguste meeskondadega mängides arvestada, et nende eelarve võimaldab osta rohkem leegionäre. Seetõttu peame vastama küsimusele, kas me jaksame selles valdkonnas konkureerida.

Mitteametliku info kohaselt on Ventspilsi eelarve Rocki omast kolm korda suurem. Meie ei jõua selle suuruseni isegi aastatega mitte.

Peame arvestama, et meie võimalus hankida leegionäre on piiratud.

Kas see on ka põhjus, miks Janar Taltsi asemele uut meest ei palgatud?

Raha oli üks küsimus. Teine oli see, et hooaeg oli poole peal. Sel ajal ideaalselt sobivat lüli otsida on väga keeruline. Me ei tahaks mingil juhul 3-4 kuuks lepingut teha. Seda enam, et Rockil ei olnud rahvusvahelised liigad sel aastal jõuliselt eesmärgistatud. Eelkõige oli tähtis, et meeskond areneks.

Hooaja alguses sõnastati kolmeaastane perspektiiv meeskonna arengus. Kas esimene aasta on läinud eesmärgipäraselt?

Laias laastus küll. Ei tahaks aga enne kokkuvõtteid teha, kui ka Eesti meistrivõistlused on läbi. Balti liiga põhiturniiril oli tänavu Rockil läbi aegade parim võiduprotsent. Võitsime BBL Cupi, alistades ka Lietuvos Rytase. Oleme Eesti karikavõitjad. Ent kaks väga tõsist kuud on veel ees.

Hooaja algul võttis Rocki trennidest osa ka noor korvpallur Janari Jõesaar, kes hiljuti siirdus Hispaaniasse pallima. Miks Rock ta ära lasi?

Lihtne vastus on see, et lepingusuhe alaealistega on Eesti riigis piiratud. Ja me ei olnud sellisel tasemel lepingulistes suhetes, et teda siin hoida. Isiklikult arvan, et Jõesaar tegi ennatliku otsuse. Arenguperspektiivi silmas pidades oleks ta pidanud enne Hispaania liigasse siirdumist Eesti ja Balti liigas meeste seas mängima. 

Hispaanias on ta üks paljudest, siin ta olnuks väga tõsise tähelepanu all. Eesti meistrivõistluste teisest liigast hüpata Hispaania kõrgliigasse (küll duubelvõistkonda) – minu arvates jäi siin üks aste vahele.

Kuidas on klubi juhtkond rahul peatreener Indrek Visnapuu arenguga?

Ka selle hinnangu annaks siis, kui Eesti meistrivõistlused ja hooaeg on läbi. Vahekokkuvõtted ei maksa praegu midagi. Põhieesmärk – Eesti meistri tiitel – on veel saavutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles