Eesti vanim rattamaratonide sari stardib oma 17. hooajale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Pruus.
Peeter Pruus. Foto: Erakogu

Juba sellel laupäeval stardib oma 17ndale hooajale Eesti suurim ja vanim rattamaratonide sari Hawaii Express Estonian Cup. Võistluste ülevaated on järelvaadatavad sarja meediapartneri Postimees veergudel.

Tasuta Shimano Kuusalu matkasõidu raames tutvustatakse kõigile soovijaile esimese etapi – Kuusalu Rattamaratoni rada, stardikohaga Kolgaküla Rahvamaja esisel. Ees ootavad pikemal distantsil 51 kilomeetrit hingematvaid vaateid mööda Valgejõe ürgorgu ning üle Kolgaküla terviseradasid. Traditsioonide kohaselt on sarjas 8 etappi ning kõigile eelneb nädalajagu varem toimuv Shimano rattamatk tulevastel võistlusradadel. Ratturite soove arvestades on sarjas toimunud rotatsioon – täiesti uue võistlustrassiga on sarjas tagasi Otepää rattamaraton. Lisaks on Põleva Kivi ning Raplamaa etappide rajameistrid ette võtnud põhjalikumad muudatused.

Stardijoonel on Eestimaa maastikuratturite eliit eesotsas Euroopa meistri Peeter Pruusi ning Eesti meistri ja eelmise hooaja võitja Peeter Tarvisega. Kaarte üritavad segada kodumaale naasnud eksproff Gert Jõeäär, sarja mitmekordne võitja Caspar Austa, alati võitlushimuline Erki Pütsep, aga ka pealekasvava põlvkonna esindajad Karl-Arnold Vendelin ning Sten-Erik Ottender.

Hooaeg lõpetatakse Jõulumäel ning suve jooksul väisatakse sarjana kogu mandri-eestit – Otepääst Ida-Virumaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles