Inglismaa tipptreener asus tööle ilma palka küsimata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Redknappist sai Birmingham City peatreener.
Harry Redknappist sai Birmingham City peatreener. Foto: Chris Radburn/PA Wire/PA Images/Scanpix

Inglismaa esiliigaklubi Birmingham City peatreeneriks saanud Harry Redknapp tunnistas BBC-le, et ei soovi klubilt palka saada, kui ei suuda neid liigasse püsima jätta.

Birmingham võitis eelmise peatreener Gianfranco Zola käe all 24 mängust vaid kaks ja on langenud liigatabelis tagantpoolt viiendaks. Hooaja lõpuni jääb kolm mängu ning väljalangemistsoonist lahutab Cityt vaid kolm punkti. «Mulle ei maksta. Aga mul ükskõik. Mulle on määratud boonussumma püsimajäämise ees, aga see pole kuigi suur. Ütlesin ise: kui ma ei suuda teid liigas hoida, pole vaja mulle palka tasuda,» rääkis Redknapp.

Kunagine West Hami, Tottenhami ja Portsmouthi peatreener Redknapp avalikustas ühtlasi, et samasugune leping oli tal mullu, kui ta töötas nõustajana Derby Countys. «Ütlesin neilegi, et kui nad play-off’i ei jõua, pole tarvis mulle maksta,» selgitas Redknapp. Derby pääses play-off’i, ent kaotas seal kahe mängu kokkuvõttes Hull Cityle, kes tõusis lõpuks ka kõrgseltskonda.

70-aastane Redknapp pidas Inglismaal viimati peatreeneriametit 2015. aastal, juhendades Queens Park Rangersit. Mullu märtsis pidas ta kahe nädala ja kahe mängu jooksul ka Jordaania koondise peatreeneri ametit. Birminghamis alustab ta laupäeval mänguga kohaliku rivaali Aston Villa vastu. «Olen varemgi sellistes olukordades olnud. Need on alati keerulised, aga ma olen kõigeks valmis,» ilmutas Redknapp rahulikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles