Purjetamise akadeemia lükatakse käima

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored purjetajad.
Noored purjetajad. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Eesti paremad noored purjetajad koondatakse ühe mütsi alla. Paar aastat tagasi rääkis Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein, et alaliidus on küpsemas suur plaan: oma sportlike unistuste paremaks elluviimiseks loob alaliit purjetamisakadeemia. Kaks aastat hiljem on idee peaaegu teostunud.

Eestis on purjetamise algõpetus väga heal järjel ja lapsi treenimas palju. Ent kui minnakse üle suurematele paadiklassidele, kipuvad paljud neist kaduma. Nagu ka teistel aladel. Järgmise sammu tegemine vajab rohkem ressurssi, nii inimesi kui raha, seetõttu ongi säärane akadeemia vajalik.

Alaliidu peasekretär Ott Kallas ütleb, et vaikselt toimetatakse ja praegu on asjad nii kaugel, et läbi on räägitud kõikide klubidega ja jõutud arusaamisele, et säärast ühe mütsi alla koondamist on vaja.

Ka vastuvõtuprotsess on lõpetatud. Sõelale jäi umbes 30 noort purjetajat. Eriprojektina tehti neile sel aastal ka kevadlaagreid. «Samuti oleme tulude poolt kokku ajanud ja sellega me mäel ei ole. Ehk et päriselt see akadeemia meil veel ei toimi. Meil on küll linna toetus ja sponsorid ja väiksemad toetajad. Võib-olla peame sellega startima mingis modifitseeritud variandis kuskil hooaja alguses. Kevadlaagrid õnnestusid küll väga hästi ja kasu on raske mitte hinnata,» sõnas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles