Ränk õnnetus ühendas vormelimaailma

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Billy Monger.
Billy Monger. Foto: Fiaformula4.com

Noor Briti vormelisõitja Billy Monger, kes sattus nädalavahetusel võidusõidul väga raskesse õnnetusse, on pannud vormelimaailma hea eesmärgi nimel tegutsema: lühikese aja jooksul on noormehe toetuseks kogutud üle 500 000 Inglise naela. Oma panuse on andnud mitu F1 maailma tähte, kes andekat sõitjat aidata tahavad.

Monger sattus pühapäeval Briti vormel 4 sarjas võisteldes üliraskesse avariisse, kui sõitis suurel kiirusel otsa keset rada seisma jäänud kaasvõistleja autole. Kaks tundi kestnud päästeoperatsiooni käigus lõigati Monger autost välja ja noor sõitja viidi kopteriga Queensi haiglasse. Monger viidi kunstlikku koomasse ja tal tuli amputeerida mõlemad jalad. Arstide sõnul oli 17-aastase vormelisõitja seisund pärast operatsiooni «kriitiline, kuid stabiilne», tema elulised näitajad olid korras.

Teine õnnetusse sattunu – Patrik Pasma, kelle masinale Monger otsa sõitis – viidi samuti Queensi haiglasse, kust ta lubati koju juba esmaspäeval, suuremaid vigastusi ta saanud ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles