Põnev Euroliiga: Darüssafaka üllatas võõrsil Reali, Anadolu Efes Olympiacost

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Will Clyburn (palliga).
Will Clyburn (palliga). Foto: Alexey Filippov/Sputnik/Scanpix

Korvpalli Euroliigas tõid veerandfinaalseeriatesse ootamatut põnevust Darüssafaka ja Anadolu Efes, alistades võõrsil vastavalt Madridi Reali ja Pireuse Olympiacose. Mõlemas seerias on nüüd seis 1:1 viigis.

Põhiturniiri võitnud Real jäi kodus poolajapausiks kuuepunktilisse kaotusseisu, ent tegi selle viimase veerandaja alguseks tasa ja läks kahe punktiga ettegi. Viimasel veerandajal lasi põhiturniiri kaheksas meeskond Darüssafaka aga Realil visata vaid 12 punkti ning 48 sekundit enne lõppu mindi Scottie Wilbekini korvist kahe punktiga ette. Real enam viigini ei jõudnudki, lõpuminutil olid vabavisetel täpsed nii Will Clyburn kui ka Brad Wanamaker.

Wanamaker tõi võitjatele lõpuks 21 punkti, Wilbekin lisas 17 silma ning Ante Zizic viskas samuti 17 punkti ja võttis lisaks kaheksa lauapalli. Clyburn viskas 12 punkti. Reali parimaks kerkis kolmandal veerandajal viis kaugviset tabanud, kuid lõpuks kolmesejoone tagant ka kaheksa möödaviset teinud Sergio Llull, kelle arvele jäi lõpuks 22 punkti ja kuus korvisöötu. Gustavo Ayon lisas 16 punkti, kaheksa lauapalli ja viis korvisöötu.

Anadolu Efesi vedasid Olympicaose vastu võidule 16 punkti visanud Bryant Dunston ja 15 punkti toonud Tyler Honeycutt. Võidukorviks osutus Alex Kirki kahepunktivise 48 sekundit enne lõpusireeni, mis viis Anadolu Efesi kahe punktiga juhtima. Olympiacost ei aidanud ka Vassilis Spanoulise ja Georgios Printezise 20 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles