Rein Taaramäe: kui kõik peab paika, peaks hea minek sisse tulema Giro ajaks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe-
Rein Taaramäe- Foto: SCANPIX

Kolm nädalat võistluspausi pidanud Rein Taaramäe stardib pühapäeval ühepäevasõidul Liege-Bastogne-Liege, vahednas rattauudised.ee.

Seda sõitu võtab ta niiöelda vormi timmimiseks. Järgmisel nädalal sõidetaval Romandia velotuuril loodab ta ennast tõeliselt testida, kirjutas Taaramäe oma Facebooki lehel.

Loe Reinu täispikka postitust:

«Üle kuu aja juba vaikust olnud, elan veel ja veeren Giro d’Italia suunas. Viimane võidusõit oli ammu, märtsi viimasel nädalal Kataloonias, kus enesetunne oli kehv. Ühtset selgitust kesisele veebruarile ja märtsile pole, küll aga võib esimese poole kokkuvõtteks öelda, et liigne tahtmine põhjustas pigem kevadväsimust ehk mingit sorti ülekoormust.

Hooaja algus on nüüd minevik ja viimased kolm nädalat olen mõningaid muudatusi oma kavades läbi viinud ja praeguseni end hästi tundnud. Päris konditsioonist on raske rääkida, sest nüüd oleks võistelda vaja ja seda ma saan teha juba 23.04 toimuval Liege-Bastogne-Liege raskel ühepäevasõidul ja 25.04 algaval Romandia velotuuril.

Liege on pärast pea kuuajast võistluspausi natuke suur amps ja pigem sobib see päev n-ö vormi timmimiseks, kuid Romandia velotuuril peaks juba ka mõni päev leiduma kus saan end ka päriselt testida ja enesekindlust kasvatada. Kuid kui kõik paika peab, siis püsiv hea minek peaks sisse tulema Giro kaheks viimaseks nädalaks ja muu polekski niivõrd oluline.

Oma paiknemisest rääkides viibisin 02.04-16.04 meeskonnaga kõrgmäestikus Sierra Nevadal Hispaanias ja viimased kolm päeva sain ka maailma parimas paigas Lõuna-Eestis treenida, kusjuures Eesti temperatuur aitab ehk kaasa aklimatiseerumisele, sest Belgias oli täna trenni tehes põhimõtteliselt sama mis sünnilinnas Tartus +4C +8C kraadi Sierra Nevada +25C +30C vastu. Muidu ongi kõik väga hästi. Probleeme pole, tuju on hea ja saan juba esmaspäeval 30-aastaseks  []  mida paremat veel elult tahta. Mees oma parimates aastates! Nüüd hakkavad ka Eestis tulised sõidud pihta. EDU kõigile ja ikka mõistusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles