FIBA saadikud hindasid suvise U18 EMi ettevalmistused heaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Kullamäe.
Kristian Kullamäe. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sel nädalal külastasid Tallinnat ja Eesti Korvpalliliitu katusorganisatsiooni FIBA saadikud-ametnikud, kes käisid hindamas suvise U18 B-divisjoni EMi võistluspaiku ja hotelle.

«Käisime ja vaatasime need koos üle. Lisaks tahtsime ühe korraga käia ka Saku suurhallis ja Tondirabas, et vaadata need üle MM-kvalifikatsiooniturniiri silmas pidades. Nad ütlesid, et kõik paistab hea ja nõuetele vastav ning Tallinn on väga sobiv võistluspaik. Varsti saame selle kohta ka raporti,» tõdes EMi projektijuht ning korvpalliliidu koondise juht Jörgen Kippel.

Valmiv Kalevi spordihall, kus mai keskel peaks toimuma juba Eesti-Hispaania võrkpalli sõprusmängud, mahutab umbes 2000 istekohta. Audentese spordihoone mahutavus on 1000 ja TTÜ spordihoone mahutavaus 1300 istekohta.

Ljubomir Mandic, FIBA võistluste divisjoni juht avaldas tunnustust. «Üldmulje võistluspaikadest, hotellidest ja logistikast on väga hea. Ka jättis uhke mulje kesklinnas renoveerimisest valmiv suurte traditsioonidega Kalevi hall, millest on saamas Tallinna modernseim spordiareen. Vaatan suvisele EMile rahuliku südamega, kuna Eesti on tõestanud juba varem ennast kui suurepärast korraldajariiki.»

Kalevi spordihall hakkab ilmet võtma. «Põrand oli juba maas, kui üleeile käisime. On selline olukord, et kui koristada kaks päeva, saaks juba häda pärast seal sees sporti teha,» lausus Kippel.

Võistkonnad elavad valdavalt hotellis Džingel, enamik muid külalisi-kohtunikke Original Sokos Viru Hotellis.

Koduse EMi eelarve on ligi 600 000 eurot. Turniir algab 28. juulil ning lõpeb 6. augustil. Osaleb 24 meeskonda, igas hallis toimub neli kohtumist päevas, Eesti kõik alagrupimängud peetakse Kalevi spordihoones.

Kuni 18-aastaste noormeeste EMi B-divisjoni alagrupid:

A: Suurbritannia, Rootsi, Holland, Tšehhi, Luksemburg, Albaania

B: Horvaatia, Gruusia, Bulgaaria, Ungari, Island, Valgevene

C: Iisrael, Poola, Portugal, Austria, Rumeenia, Aserbaidžaan

D: Eesti, Belgia, Taani, Šveits, Iirimaa, Makedoonia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles