Curlingus olümpiapääset jahtivate eestlaste jaoks algas MM valusa kaotusega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maile Mölder ja Erkki Lill.
Maile Mölder ja Erkki Lill. Foto: Sander Ilvest

Curlingu segapaaride MMil pääset järgmise aasta olümpiamängudele püüdvate eestlaste jaoks algas turniir valusa kaotusega, kui 5:0 eduseisust jäädi Brasiiliale lõpuks alla 7:8.

Maile Mölder ja Erkki Lill võitsid esimesed viis vooru skooriga 1:0 ja asusid niimoodi 5:0 juhtima. Kuuenda vooru võitsid brasiillased Anne Shibuya ja Marcio Cerquinho aga 4:0. Seitsmendas olid eestlased paremad 2:0, kuid viimane kaheksas voor kuulus taas skooriga 4:0 brasiillastele. Nii tuligi olümpiapääset jahtivatel eestlastel võtta avamängus vastu 7:8 kaotus.

Eestlased kuuluvad MMil ühte alagruppi lisaks Brasiiliale veel Valgevene, Horvaatia, Soome, Ungari, Jaapani ja Lätiga. Teises voorus kohtuvad eestlased Soomega.

Segapaaride curlingus pääseb Pyeongchangi olümpiamängudele kaheksa paari, kellest üks on võõrustajate Lõuna-Korea tiim. Ülejäänud seitse võistkonda selgitatakse tänavuse ja eelmise aasta MMi põhjal.

Mullusel MMil saavutas Eesti duo Marie Turmann ja Harri Lill 6. koha. Tänavu tagasid MM-pääsme endale aga Maile Mölder ja Erkki Lill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles