Debüüt EMil 125cc klassis lõppes hüppel oksendamise ja finaalist välja jäämisega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Vesilind.
Henry Vesilind. Foto: Erakogu

Eelmisel hooajal 85cc klassis Läti meistritiitli võitnud ja Eestis pronksi saavutanud Henry Vesilind astus oma karjääril sammu edasi ning võistleb tänavu juba EMX125 masinaklassis. Esimeseks piiritaguseks tippvõistluseks oli noormehel sellel nädalavahetusel Valkenswaardis peetav Euroopa meistrivõistluste etapp.

Kuulsal Hollandi rajal koos MM-etapiga peetav Euroopa meistrivõistluste avaetapp on alati olnud osavõtjarohke ja nii oli ka nüüd EMX125 klassis finaalipääsu eest võistlemas ühtekokku 83 noort krossimeest.

Vesilind alustas oma debüüti hästi sõites vabatreeningul enda grupis välja 14. aja. Ajatreening ei läinud tal aga nii hästi, kui ta sai 26. koha ning otse 18 parema seas finaali ei pääsenud. Seega tuli tal osaleda lohutussõidus, et siis sealt finaali pääseda. Kahjuks ei läinud tal antud sõidus kõik plaanipäraselt ja ta lõpetas sõidu 19. ning avaetapil finaali ei saanud.

«Valkenswaardi oli kohale tulnud üle 80 noore mehe, kelle kõrval mina olin kui poisike. Ajasõidus oli rada mulle võõras, kuna olin Valkenswaardis elus esimest korda, kuid sain raja suhteliselt kiirelt selgeks ja läksin kiiret ringi jahtima. Kahjuks pingutasin kiirel ringil vist veidi üle ja oksendasin ühel hüppel ning peale seda oli enesetunne suhteliselt kehv ja sain 26. koha.»

«Sellega ma endale kohta stardipuu taga ei kindlustanud, kuid mul jäi puudu vaid sekund, et tõusta 8 kohta ja otse finaali pääseda. Lohutussõidus tuli mul esimest korda kohe hakata startima uuelt stardialuselt, millega mul kogemus puudus ning selle sõidu start läks nihu. Hakkasin tagant tulema ja sõitsin ennast lõpuks 19 kohale. Konkurents on selles sarjas väga kõva, kuid Hollandis veendusin, et mu hoog on finaalipääsuks olemas,» võttis Vesilind oma debüüdi kokku. «Nüüd sõidame koju tagasi ja hakkame kõvasti trenni tegema, sest Kegumsi EM-etapp koputab juba uksele. Tänan kõiki oma toetajad: Hiieko, Kenomer,  Fresh-Est, Etsnord, Aavetransport, Unibox, Kauritmoto, Raasiku Vald, Värvilised, Värska, Kaes, Valvoline, Egle Pennula, oma perekonda ning mehaanikuid Margus Vesilind ja Kalvi Kanarbik.»

EMX125 klassi järgmine EM-etapp sõidetakse 7. mail Lätis Kegumsis, kus toimub ka MM-etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles