Eesti sulgpallurid on uuel nädalal võistlustules EMil

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Martti Vaidla

Teisipäeval algavad Taanis Koldingis sulgpalli Euroopa meistrivõistlused, kus Eesti sulgpallurid on üle mitmete aastate esindatud kõikides mänguliikides. EM-le pääseb 48 parimat üksikmängijat ja 32 parimat paari.

Meeste üksikmängus esindab Eestit Raul Must, kes on maailma edetabelis 56. kohal. Must on loosiga esimeses ringis vaba ja pääses otse 32 parima hulka, kus tema vastaseks tuleb austerlase Luka Wraberi ja kreeklase Ilias Xanthou kohtumise võitja. Eeldatavalt peaks sellest mängust tulema Eesti esireketile vastu Wraber. «Olen heas vormis ja loodan head mängu näidata. Eesmärk on maksimaalselt ennast välja mängida ja siis on juba näha, mis koha see mulle toob. Liigseid pingeid pole endale pannud ja võtan EM-i samamoodi kui tavalisi MK-etappe,» lausus Must võistluse eel.

Naiste üksikmängus teeb EM debüüdi Getter Saar (BWF 112). Saar astub teisipäeval eestlastest ka esimesena väljakule, kui kohtub Horvaatia esindaja Katarina Galeniciga (BWF 431). Saare sõnul on esimeselt EM-lt ootus saada võistlusest hea kogemus ja häid mänge.

Paarismängus loos Eesti mängijaid ei hellitanud. Eelmisel aastal EM debüüdil 9. koha saanud ja tänaseks maailma edetabelis 61. kohale tõusnud Kristin Kuuba ja Helina Rüütel said avaringis vastaseks teisena paigutatud paari Gabriela Stoeva ja Stefani Stoeva Bulgaariast. Bulgaarlannad on ühed peamised medalisoosikud ja asuvad maailma edetabelis 14. kohal.

Ka meeste paarismängus tõi loos Kristjan Kaljurannale ja Raul Käsnerile vastu avakohtumiseks asetatud paari. Eestlased mängivad endast maailma edetabelis sada kohta kõrgemal 20. kohal asuvate ja kuuenda paigutusega taanlaste Mathias Christianseni ja David Daugaardi vastu. Segapaarismängus esindavad Eestit Helina Rüütel ja Raul Käsner. Rüüteli ja Käsneri vastasteks on EM avapäeval Hollandi paar Ruben Jille ja Iris Tabeling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles