Eesti jäähokikoondis alustas MMi kindla kaotusega Leedule

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondis kohtumises Leedu vastu.
Eesti jäähokikoondis kohtumises Leedu vastu. Foto: icehockey.ee

Eesti jäähokikoondis alustas MMi I divisjoni B-grupi turniiri Belfastis 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) kaotusega Leedule.

Leedulaste väravad viskasid Pijus Rulevicius, Aivaras Bendzius ja Ugnius Cizas.

Eesti koondise väravavaht Villem-Henrik Koitmaa tõrjus mängu jooksul 30 leedukate pealeviset ning valiti ka meie poolel kohtumise parimaks. Leedu koondise parim oli nullimängu teinud Artur Pavliukov, kes tõrjus kõik Eesti koondise 13 pealeviset.

Eesti koondis kogus mängu jooksul 16 ning Leedu 12 trahviminutit.

Eesti koondise peatreener Jussi Tupamäki ütles kohtumise järel, et meeskond ei teinud oma parimat esitust, ent suutis kohtumise käigus oma mängu parandada. Eriti jäi peatreeneri hinnangul puudu pealevisetest.

«Loomulikult oleks võinud paremini mängida, aga siiski võitlesime lõpuni ja parandasime oma mängu. Kolmandal kolmandikul muutus meie mäng juba paremaks ning lõime häid momente. Oleksime pidanud rohkem pealeviskeid tegema, hoidsime litrit liiga kaua. Homses (tänases – toim) mängus Suurbritanniaga peame rohkem peale viskama, siis tulevad ka väravavahist tagasi põrkuvad litrid ning jätkurünnakud,» ütles Tupamäki pressiteenistuse vahendusel.

Ründaja Robert Rooba sai eile mängida vaid kuus minutit, kuna tema varustus saabus jäähalli alles viimaseks kolmandikuks. «Ta tuli koos meeskonnaga jäähalli ja ootas siin kuni varustus kohale jõudis. Siiski on hea, et Robert natuke mängida sai, eelkõige homset (tänast – toim) mängu silmas pidades,» nentis peatreener.

Tupamäki jäi kõikide mängijate panusega üldjoontes rahule. «Mitmele mehele oli see esimene mäng MMil. See on Eesti jäähoki jaoks väga hea ja oluline, et koondislaste ring laieneb,» tõdes ta.

Esmaspäeval kell 21.30 Eesti aja järgi kohtub Eesti koondis Suurbritanniaga.

ESMASPÄEVASED MÄNGUD

Kell 14.30  Jaapan – Horvaatia

Kell 18.00  Leedu – Holland

Kell 21.30  Suurbritannia – Eesti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles