Eesti jäähokikoondis on MMil kolme vooru järel endiselt võiduta

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondise mängijad.
Eesti jäähokikoondise mängijad. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti jäähokikoondis kaotas Belfastis toimuval MMi esimese divisjoni B-grupi turniiril Jaapanile 2:6 (0:1, 1:3, 1:2) ja jätkab kolme vooru järel võiduta.

Eesti väravad viskasid 34. minutil Riho Embrich ja 41. minutil Vadim Vasjonkin. Vasjonkini tabamus tegi Eesti poolelt seisuks 2:4, aga siis vastasid jaapanlased kahe ja poole minuti jooksul kahe tabamusega.

Eestil on mängida jäänud veel Horvaatia ja Hollandiga, kes on kaotanud mõlemad senised kohtumised. Jaapanil on täisedu kolm võitu, Leedu ja Suurbritannia on kahe võidu peal. Kuuest meeskonnast viimane kukub järgmiseks aastaks teise divisjoni.

Eesti jäähokikoondise peatreener Jussi Tupamäki ütles nii mängu järel riietusruumis mängijatele kui telefonis Eesti jäähokiliidu pressiteenistusele, et meeskond tegi täna Jaapani vastu väga hea etteaste ning tänas hokimehi selle eest.

«Meie mängupilt tugeva Jaapani meeskonna vastu oli väga hea, ka pealevisete arv oli peaaegu võrdne. Meil olid omad momendid, kuid jätsime neist paljud kasutamata. Vead tulid sisse ning tugev vastane kasutas need ära. Oleme läinud mäng-mängult paremaks, kindlasti oli see meie parim esitus Belfasti turniiril,» võttis Tupamäki tänase kohtumise kokku.

Neljapäeval tõmbab meeskond pisut hinge, reedel ja laupäeval ootavad ees «ellujäämismängud» Horvaatia ja Hollandiga. «Kui mängime nendes kohtumistes samamoodi kui täna, siis jään ma küll väga rahule. Muidugi tahame nendest kahest kohtumisest võidud võtta,» sõnas Tupamäki.

Seniste mängude põhjal ei soovinud peatreener ühtegi koondislast esile tõsta. «Hea, et noored on suutnud korralikult mängida, nad said kenasti hakkama. Seeläbi on Eesti jäähokikoondisel nüüd rohkem heal tasemel mängijaid. Noori võib väljakule lasta küll – ei pea muretsema, et  mis nende jääl oleku ajal juhtuma hakkab,» tunnustas Tupamäki Eesti jäähoki peale kasvavat põlvkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles