Kuusalu lumise rattamaratoni võitis Gert Jõeäär

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cofidise eksproff Gert Jõeäär Kuusalu maratoni finišis.
Cofidise eksproff Gert Jõeäär Kuusalu maratoni finišis. Foto: Erakogu

Laupäeval anti start Eesti suurima ja vanima rattamaratonide sarja Hawaii Express Estonian Cup võistlushooajale. Ilmaolud halvenesid silmnähtavalt juba enne starti, sellest hoolimata oli võistlusjoonel kokku 741 suurt ja väikest rattasõpra. Sellest seltskonnast jõudis lõpuks esimesena üle lõpujoone Gert Jõeäär.

Juba 14 km läbimise järel oli moodustunud viieliikmeline juhtgrupp koosseisus Gert Jõeäär, Peeter Tarvis, Caspar Austa, Alges Maasimets ja Ivo Suur.

Peagi läks Jõeäär aga oma teed ning finišis oli tema edu teisena järgnenud Caspar Austa ees veidi üle nelja minuti. Järgnes vanameister Alges Maasikmets, esikuuiku lõpetasid Peeter Tarvis, Meelis Rebane ning Tõnno Palm.

Ränkrasked rajaolud soosisid kogemust, kuivõrd M40 vanuserühma esikolmik mahtuski tervenisti esikuuikusse.

Naistearvestuses oli esimesena rajalt tagasi Greete Steinburg, tema edu Merili Sirveli ees oli 7 minutit, kolmandana jõudis lõpujoonele Age Jaanimets.

Peakohtuniku otsusel jäeti ära kohapealne autasustamise tseremoonia. Võitjad saavad auhinnad kätte järgmisel etapil Illuka vallas 13.05.2017, kui toimub sarja teine etapp Põleva Kivi rattamaraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles