Eesti hokikoondis alistas Hollandi, Robert Rooba tegi kübaratriki

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rooba.
Robert Rooba. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti jäähokikoondis lõpetas MMi I divisjoni B-grupi turniiri Belfastis 4:3 (1:2, 1:2, 2:0) võiduga Hollandi üle ning tagas tabelis 4. koha.

Eesti koondise kangelaseks tõusis kübaratriki teinud ründaja Robert Rooba, ühe värava viskas Aleksandr Petrov. Andrei Makrov ja Lauri Lahesalu teenisid kumbki kaks söödupunkti.

Eesti koondise väravavaht Villem-Henrik Koitmaa tõrjus mängu jooksul 21 vastaste pealeviset. Eesti koondis sooritas omakorda hollandlaste väravale 31 pealeviset.

Päeva esimeses mängus alistas Leedu Horvaatia ning lõpetas 9 punktiga pronksmedalitel. Eesti oli 6 punktiga neljas, Horvaatia 3 punktiga viies ning punktita jäänud Holland langes uueks aastaks tagasi II divisjoni A-gruppi. Õhtul kohtuvad grupi esikohta otsustavas mängus Jaapan ja Suurbritannia.

Eesti jäähokikoondise peatreener Jussi Tupamäki ütles viimase MMi mängu järel, et ta on oma meeskonna üle uhke! 4:3 võiduga Hollandi üle sai ühtlasi läbi Tupamäki aeg Eesti koodise juhendajana.

«Ütlesin poistele pärast mängu, et olen nende üle uhke ja väga õnnelik, et sain nende treener olla. Kõik mehed on kolme aasta jooksul kõvasti arenenud ja oma mängu parandanud. Meeskonnas on erinevad inimesed, erinevad persoonid, kes mängivad kõik Eesti koondise eest! Suutsime kolmel aastal MMil I divisjoni B-gruppi püsima jääda, nüüd saavutasime neljanda koha. Oleme teinud ära suure töö Eesti jäähoki heaks ning seda peab väärtustama. Me pole oma arengus veel kaugel - meeskond saab siit edasi minna. Suur aitäh kõikidele poistele!» ütles Tupamäki oma viimase koondisemängu järel.

Tupamäki sõnul pole keegi koondise veteranidest seni oma karjääri lõpetamisest teatanud. «Samas tuleb noori peale, kes said nüüd meeste MM-i tasemel vajalikke kogemusi. Uuel hooajal on neil selle võrra lihtsam edasi minna.»

MMi viimases mängus pidid Tupamäki ja tema meeskond läbi elama palju ärevaid hetki. «Meie tänane vastane mängis täna oma parima mängu sellel MM-il ning meil oli väga raske. Teadmine, et peame kindlasti võitma pani meid surve alla. Taas aitasid meid meeskonnavaim ja ühine hing - viskasime viimasel kolmandikul kaks väravat ning lõpetasime turniiri neljanda kohaga. Olen väga rahul!» kiitis Tupamäki oma meeskonda.

Eesti koondise uus peatreener on 31-aastane kanadalane Spiros Anastasiadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles