Eesti tulevikulootus vedas koduklubi Itaalia meistriks ning valiti väärtuslikuimaks mängijaks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Treier (üleval keskel) rõõmustamas meeskonnakaaslastega.
Kaspar Treier (üleval keskel) rõõmustamas meeskonnakaaslastega. Foto: Facebook

Laupäeval Rosetos lõppenud Itaalia noormeeste U20 vanuseklassi meistrivõistluste finaalturniiril korvpallis saavutas esmakordselt klubi ajaloos kuldmedali PMS Basketball Moncalieri.

Otsustavas mängus alistati 17-aastase Erkmaa Korvpallikooli kasvandiku Kaspar Treieri hea mängu toel 69:58 (poolaeg 26:31) Unipol Banca Virtus Bologna. Eestlane viibis platsil koguni 37 minutit, mille jooksul viskas 21 punkti ning võttis 11 lauapalli, vahendab Erkmaa KK kodulehekülg.

Kaotajate koosseisus teenis hõbemedali 16-aastane Mikk Jurkatamm, kelle kontosse kogunesid finaalmängus 8 punkti ja 4 lauapalli.

Finaalturniiri väärtuslikuima palluri auhinna (MVP) vääriliseks tunnistati oodatult Kaspar Treier, kes kuulus ühtlasi võistluste tähtede viisikusse ja pälvis samuti resultatiivseima mängija tiitli – viies matšis kogus ta keskmiselt 23 minutiga 16,2 punkti, 6,4 lauapalli ning 1,2 korviga lõppenud söötu.

Tartus treener Aivo Erkmaa käe all korvpalliga alustanud Treier mängib Itaalias korvpalli kolmandat hooaega.

Meistriks krooniti ka U18 korvpallikoondisesse kuuluv Karl Kristjan Karpin, kes pallib Hispaania klubis Badalona Joventudi. Finaalis alistati 64:60 Barcelona eakaaslased, kellele jäädi jaanuaris toimunud Euroliiga alagrupiturniiri esikohamängus alla. Karpinit kimbutas viirushaigus, mistõttu eestlane platsile ei saanud.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles