Argentinas poodiumile tõusnud Tänak: pidin iga katse vahel seadistust muutma

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autoralli MM-sarja viienda etapi Argentinas kolmanda kohaga lõpetanud Ott Tänak (M-Sport) rääkis Kuku raadio saatele «Piloot» ralli kokkuvõtteks, et kuna tegemist oli tänavuse hooaja esimese kruusaralliga, siis kimbutasid neid mitmed seadistusprobleemid.

«Esimene päev (reede) oli võib-olla kõige keerulisem meie jaoks, olud olid üsna rasked, mistõttu võtsime väga rahulikult. Ainuke problemaatiline koht oli päeva viimane katse, kus 10 km enne lõppu läks meil rehv ning sellepärast kaotasime päris mitu stardikohta. Teisel ja kolmandal päeval polnud suuri probleeme,» võttis Tänak kolm rallipäeva kokku.

«Auto seadistust muutsin iga katse vahel. Kuna Argentina oli täisvõimsusel tänavu esimene kruusaralli, siis vajadus masinat seadistada oli päris suur. Ideid on praegu päris palju, millega tuleb tegeleda enne Portugali. Seega tegevust jagus ning ma usun, et ralliga õpib ikkagi kõige rohkem. Mehaaniliselt polnud meie meeskonnal probleeme, autod pidasid vastu,» tunnistas 29-aastane eestlane.

Ralli eilsest päevast rääkides sõnas Tänak, et kuigi tema ja teisel kohal paiknenud Hyundai piloodi Thierry Neuville’i vahe oli enne kolme viimast kiiruskatset 15,3 sekundit, siis lõppkokkuvõttes suutis ta puhta sõiduga võtta maksimumi. «Riske võtmata oleks olnud keeruline kohti tagasi võtta. Ilmselgelt oli ette teada, et Thierry hakkab kõvasti suruma. Ega meil muud teha polnud, kui jälgida konkurente ning anda endast samal ajal maksimumi,» lisas ta.

M-Spordi meeskonna jaoks lõppes ralli üsna edukalt, kuid samas ka valusalt. Ehkki kokkuvõttes haarati kaks poodiumikohta, jäädi ülinapilt ilma rallivõidust. Nimelt pea kogu ralli liidrikohal sõitnud Elfyn Evans, kes kasutab kogu hooaja erinevalt teistest Michelini rehvide asemel DMACKi rehve, juhtis enne viimast kiiruskatset Neuville’i ees 0,6 sekundiga, ent pidi lõpuks siiski leppima teise kohaga, olles aeglasem vaid 0,7 sekundit.

MM-sarja järgmine etapp peetakse 19.-21. mail Portugalis.

Kuula täna eetris olnud autospordisaadet «Piloot» SIIT.

MM-sarja üldarvestus pärast viiendat etappi:

  1. Sebastien Ogier (M-Sport) 102 punkti
  2. Jari-Matti Latvala (Toyota) 86 p
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 84 p
  4. Ott Tänak (M-Sport) 66 p
  5. Dani Sordo (Hyundai) 51 p
  6. Elfyn Evans (M-Sport) 42 p
  7. Craig Breen (Citroën) 33 p
  8. Hayden Paddon (Hyundai) 33 p
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles