Video: Kaasani Zeniidile ei leidunud kolmas aasta järjest Meistrite liigas vastast

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Kaasani Zeniidi võrkpallimeeskond.
Võidukas Kaasani Zeniidi võrkpallimeeskond. Foto: cev.lu

Tatarstani pealinnal on Euroopa tugevaim võrkpalliklubi – Kaasani Zeniit. See sai selgeks möödunud nädalavahetusel, kui Zeniit lõi Euroopa Meistrite liiga poolfinaalis Berliini ja finaalis Perugia klubi, mõlemat kindlalt 3:0. Kolmanda koha mängus võitis Lube Macerata/Civitanova berliinlasi 3:1 (27, -22, 21, 21). 

Zeniidile oli see kolmas järjestikune esikoht Euroopa autoriteetseimas klubisarjas, tahapoole jäid nii Itaalia, Poola, Prantsusmaa, Türgi kui ka teiste tugevate liigade klubid. Seejuures langesid juba veerandfinaalis välja mitmed Venemaa suurklubid: Belgorodi Belogorie kaotas Zeniidile ja Moskva Dünamo suurüllatusena Berliini meeskonnale, vahendab volley.ee.

«Raskem on tulla Venemaa meistriks kui Meistrite liiga võitjaks,» kommenteeris toimunut Zeniidi rünnaku- ja servikahur Wilfredo Leon, kelle stabiilsele resultatiivsusele tatarlaste edu suuresti rajanebki. Teine suurstaar on Matthew Anderson (USA), kelle tugevaimad küljed on samuti rünnak ja palling. Turniiri MVP auhinna teenis üle pika aja Zeniidi diagonaal Maksim Mihhailov. 

Zeniiti ootab nüüd ees Venemaa F6 finaalturniir, kus triumfeeriti ka mullu. Detsembrikuus plaanib ainsagi tatarlaseta, kuid pururikas Tatarstani klubi oma trofeede riiulile asetada klubide MMi karika. Kevad-suvi kulub mängijate sisse-ja väljavahetamiseks. Lahkub väidetavasti ka Leon, keda tema Poola-kodus ootab abikaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles