Rakvere korvpalliturniir sai ootamatu lõpu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Pühapäeval BC Tarvas/Rakvere SK ja Peterburi NABi vahelise tulise finaaliga kulmineerunud SPM Steba Cupi peatrofee viisid kaasa Venemaa noored korvpallurid.

2000. aastal sündinud poistele korraldatud turniiri finaal kujunes tõeliseks trilleriks, kus kohalik meeskond suutis viimase minutiga tulla välja kuuepunktilisest kaotusseisust.

Kuna kohtunike otsused tekitasid palju vaidlusi ja võimalusi erinevateks tõlgendusteks, võttis otsustavate sekundite mängimine väga palju aega. Viimased sekundid kulmineerusid Tarva poiste koos lõpusireeniga tabanud korviga – 40:40. Pikki minuteid ei suutnud kohtunikud otsustada, kas korv luges või mitte. Lõpuks jõuti siiski arvamusele, et korv luges.

Peterburi meeskonna treener polnud aga asja sellise käiguga nõus ja viis oma poisid riitusruumi. Lisaaja mängimisest ei tahtnud ta midagi kuulda. Pärast veenmist soostus ta siiski poisid tagasi platsile tuua. Esilagu oli plaanis mängida kohtumise viimased kuus sekundit uuesti, kuid lõpuks leiti kompromiss – finaalmäng lõppes viigiga, võitjaks tuli aga alagrupiturniiril parem olnud meeskond. Alagrupiturniiril oli aga Peterburg Tarvast üle ja seega võitsid nad kogu turniiri.

Kolmanda koha kohtumises alistas Keila 56:52 RSK sPORTKUNDA.

Kolm päeva kestnud heatasemelisel turniiril osales kaheksa meeskonda – neli Eestist ja neli Venemaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles