Mark Selby tõusis kolmanda MM-tiitliga snuukrimaailma suurkujude hulka

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Selby koos pere ja meistrikarikaga.
Mark Selby koos pere ja meistrikarikaga. Foto: Steven Paston/PA Wire/PA Images/Scanpix

Snuukri maailmameistriks krooniti teist aastat järjest Mark Selby, kes alistas finaalis 18:15 John Higginsi.

Selbyst sai läbi aegade neljas mängija, kes suutnud MM-tiitlit kaitsta. Varem on sellega kaasaegse snuukri ajastul hakkama saanud vaid Ronnie O'Sullivan, Stephen Hendry ja Steve Davis. Selby on võitnud neljast viimasest MM-tiitlist kolm ning seisab nüüd üldvõitude arvult samal pulgal John Spenceriga. Tema seekordselt finaalivastasel Higginsil on neli tiitlit.

Selby pani võidule aluse pühapäeva õhtul, kui võitis pärast 4:10 kaotusseisu jäämist õhtuse sessiooni kolm viimast freimi ja kahandas vahe seisule 7:10. Täna tekkis kerge vastuolu 31. freimis, kui kohtuniku Jan Verhaasi hinnangul ei tabanud Selby lähilöögil musta palli ja freimi võit läks seetõttu Higginsile. Selby vastas aga järgmises freimis 131-punktilise breigiga ja vormistas 33. freimis matšivõidu.

33-aastane Selby sai võidu eest lisaks trofeele tšeki 375 000 naelale. Maailma edetabelis kasvatas ta oma edu veelgi, olles lõpetanud viimased viis aastat esikohal. Finaalipääs kergitas maailma edetabelis teisele kohale Higginsi.

Mark Selby tuli kolmandat korda snuukri maailmameistriks. FOTOD: Steven Paston/PA Wire/PA Images/Scanpix
Mark Selby tuli kolmandat korda snuukri maailmameistriks. FOTOD: Steven Paston/PA Wire/PA Images/Scanpix Foto: Steven Paston/PA Wire/PA Images
Foto: Steven Paston/PA Wire/PA Images
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles